Vorige      

UITHUIZEN


Uithuizen heeft volgens mij de meest noordelijk gelegen jachthaven (die niet aan zee ligt). Wat dat betreft is dit de tegenhanger van de jachthaven van WSV Eijsden.
Het haventje is klein en is de thuishaven van WV Op 't End. De naam is in ieder geval toepasselijk want verder varen gaat niet.
In de haven is een havengebouwtje aanwezig, waarin douche en toilet zijn gevestigd. Dit gebouwtje is ten alle tijde afgesloten ter voorkoming van vandalisme. Als passant ontvangt u bij de laatste brug voor de haven een tasje. In dit tasje zit de sleutel van het havengebouwtje, zodat u gewoon gebruik kunt maken van de voorzieningen. In het tasje zit ook nog informatie over de omgeving die u aangeboden wordt door de plaatselijke VVV.
De havenmeester komt iedere avond langs en voor dringende zaken kunt u hem altijd bellen, 06-21401763.
Het liggeld bedraagt €5, elektra €1,50 en douchen en water €0,50.


BOODSCHAPPEN

In Uithuizen kunt u alle boodschappen doen die u maar wenst. Op loopafstand van de haven zijn er zo al een drietal supermarkten gevestigd.

UIT ETEN

Met een vijftal restaurants zijn er voldoende mogelijkheden om uzelf te trakteren dat u het helemaal gered heeft tot aan Uithuizen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Een borg (wel een hele mooie, de Menkemaborg) en een molen, veel meer is niet te zien in Uithuizen. Houdt u van beeldende kunst dan kunt u museum Eddy Roos aan de Emmaweg bezoeken.
www.ligplaatsinfo.nl