Vorige      

TJONGERWAL


Op de aangegeven plaats is de zuidoever van de Tjonger over een afstand van 50 meter geschikt gemaakt om aan af te meren. Zover als u kunt kijken en horen is er niets in de omgeving. Er is zelfs geen fietspad.
Bent u aan rust toe dan weet u waar u moet zijn.

Ten noorden ligt een fraai bosgebiedje, het Katlijker Schar. Hier kunt u prima wandelen maar om er te komen zult u eerst de Tjonger over moeten zwemmen. Jammer dat de kade niet aan de noordoever ligt.
KLEINE TURFROUTE
Komt u vanaf Mildam en wilt u verder varen dan komt u door sluis nr.1. Deze sluis is één van de drie toegangspunten tot de zogenaamde Kleine Turfroute alwaar u een toegangsbewijs à €15 dient te kopen. Wilt u - komende vanaf Mildam - slechts een bezoek brengen aan Oldeberkoop dan krijgt u de €15 bij terugvaart door de sluis weer terug.
Met het toegangsbewijs ligt u bijna overal langs de Turfroute gratis en hoeft u ook geen brug- of sluisgelden meer te betalen. Slechts in Oldeberkoop en Appelscha ligt u niet gratis.
Over de Opsterlandse Compagnonsvaart liggen een tiental kleine bruggetjes die u zelf met de hand moet bedienen. Vaak zijn er scholieren te vinden bij de bruggen die dit ook wel willen doen, voor wat geld natuurlijk. Ik weet niet wat het "standaardtarief" is.
Meer informatie omtrent de Turfroute vindt u op www.turfroute.nl.www.ligplaatsinfo.nl