Vorige      

TERHERNE

Het dorpje Terherne is een waar watersportmekka. Voor passanten zijn er dan ook vele plekken waar u ligplaats kunt kiezen.

De leukste plek om te liggen is in de dorpsjachthaven "Dik op skik". Het is een klein haventje, ca. 25 vaste plaatsen en slechts enkele passantenplaatsen voor niet al te grote boten. Ondanks de ligging in het centrum van Terherne ligt u er rustig. U bereikt het jachthaventje door vanaf de Zandsloot 300 meter oost van de brug in zuidwestelijke richting Terherne in te varen. Na ca. 300 meter ligt aan bakboord "Dik op skik". Vanwege de beperkte passantenplaatsen is het verstandig van te voren even te bellen of er plaats is, tel: 06-53296248. Er is elektra en water beschikbaar en ook sanitair is aanwezig.

Aan de zuidoostkant van Terherne, aan het Terhornsterdiep, ligt de jachthaven/jachtwerf Nerushoek. Nerushoek heeft een passantensteiger met elektra en water en sanitair. Ook kunt u bij de Nerushoek terecht voor allerlei werkzaamheden aan uw boot. vanaf Nerushoek loopt u in enkele minuten naar het centrum van Terherne. Tel. 06-53905324.

Naast de Nerushoek, aan de zuidzijde, ligt camping Oan ‘e Poel. Kleinere boten, tot 9 meter, kunnen hier overnachten maar faciliteiten als elektra en water lijken niet aanwezig te zijn.

Ten westen van de brug liggen aan de Zandsloot twee vrij grote jachthavens. Jachthaven de Schiffart, aan de zuidkant van de Zandsloot, ligt van deze twee het dichtst bij het centrum van Terherne (ca. 300 m). Alle faciliteiten zijn aanwezig als elektra en water op de steigers, goed sanitair en een wasserette. Het tarief bedraagt €1/m. Tel. 0566-689888.

Eveneens aan de westkant van Terherne - aan de zuidoever van het Horne - kunt u voor een ligplaats terecht bij eetcafe Portunus. Daar is een passantensteiger met een watertappunt en elektra. Ook sanitair is aanwezig. U ligt hier wat verder van het centrum van Terherne verwijderd, zo'n 500 meter.

Diesel tanken kunt u bij de haven van jachtbemiddeling van der Veen aan de zuidoever van het Horne.

BOODSCHAPPEN

In het dorp is een supermarkt die in de zomer ook op zondag is geopend.

UIT ETEN

In Terherne zijn diverse restaurants, eetcafes en terrassen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Terherne is eigenlijk een klein dorpje maar door de vele watersportactiviteiten en recreatieparken enorm gegroeid. Het dorp geniet bekendheid vanwege het Kameleondorp/eiland. Dit Kameleon-eiland ligt ten oosten van Terherne in het Terhornsterdiep. Leuk om eens te bezoeken, en niet alleen voor kinderen! De entree bedraagt €12.

EVENEMENTEN

Het enige evenement in Terhorne is het jaarlijkse dorpsfeest. In 2009 wordt dit gehouden op 3,4 en 5 september.


www.ligplaatsinfo.nl