Vorige      

TER APEL


Net buiten Ter Apel ligt de fraaie jachthaven "De Runde". De ligging is landelijk te noemen en de haven is ruim opgezet. Faciliteiten als elektra en water op de steigers zijn aanwezig. Het sanitair met wasserette is goed, het liggeld slechts €0,75/m. Havenmeester: 06-50261373.


BOODSCHAPPEN

Loopt u vanaf de jachthaven richting ter Apel dan komt u na een dikke 500 meter bij een C1000 (De Omloop 1).

UIT ETEN

Bij de jachthaven zijn een kantine en een restaurant met terras en kleine kaart gevestigd. In Ter Apel zelf zijn twee chinezen, een pizzeria en diverse snackbars. Wilt u luxe eten dan kan dit ook, hiervoor moet u zijn bij Hotel Restaurant Boschhuis, gesitueerd bij het klooster.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het middeleeuwse klooster waaromheen Ter Apel is ontstaan is niet alleen fotogeniek, het kan ook bezichtigd worden. Het herbergt een museum voor kerkelijke kunst en met grote regelmaat worden er exposities gehouden. Neemt u uw fototoestel mee. Op het binnenhof ligt een kruidentuin met wel honderd inheemse kruiden. U vindt het klooster 500 m ten noorden van de jachthaven.

Het kleinschalige atractiepark Wonderwereld ligt net ten oosten van de jachthaven, vooral voor de kleintjes leuk. Voor volwassenen; Dagelijks is er een vliegdemonstratie met roofvogels.

Ter Apel is een prima startpunt voor fietstochten door de fraaie omgeving (bij de havenmeester zijn fietsen te huur). Het gebied Westerwolde kent diverse fietsroutes, beroemd is de route Ter Apel - Sellingen - Vlagtwedde.

EVENEMENTEN

Ter Apel is vooral bekend door het Vertrekcentrum en het carnaval. Dat de Nederlandse kampioenschappen Ovalracing ook in Ter Apel gehouden worden, evenals een groot schermtoernooi, zal niet bij iedereen bekend zijn.
Voor de varende passant zijn er geen van belang zijnde evenementen.www.ligplaatsinfo.nl