Vorige      

'T NECKERHOP

Net buiten de bebouwde kom van Purmerend ligt de kleine jachthaven 't Neckerhop. De jachthaven ligt aan de Ganzensloot een zijwater van het Noordhollandsch Kanaal. Helaas ligt er een vaste brug voor de ingang van de Ganzensloot met een doorvaarthoogte van ca. 2,40 m waardoor de jachthaven niet voor iedereen bereikbaar is. In verband met de grootte van de boxen zijn de max. scheepsafmetingen 10x3 meter.
De boxen zijn à la marina, slechts palen en geen zijsteigers. Op zich niet zo'n probleem maar het is verboden (!) om met de kont naar de wal af te meren i.v.m. het ontstaan van schade. Men zal er wel wat slechte ervaringen hebben om deze regel in te stellen maar voor mij met mijn steilsteventje een reden om deze jachthaven over te slaan. Ik ben nog best lenig maar het lijkt me toch erg lastig van en aan boord komen.
Is bovenstaande allemaal geen probleem voor u dan is jachthaven 't Neckerhop een prima alternatief als u niet in het centrum van Purmerend wilt liggen. De jachthaven is een verenigingshaven met ca. 50 ligplaatsen. Bij de steigers is elektra (€1/dag) en water beschikbaar en de sanitaire voorzieningen zijn prima in orde, douchen kost €0,60. Passanten zijn meer dan welkom, Vrije ligplaatsen zijn d.m.v. groene bordjes aangegeven. Het liggeld bedraagt €0,70/m incl. water. Havenmeester: 06-23441642.

BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op het centrum van Purmerend waar een ruim winkelaanbod is. Vanaf jachthaven 't Neckerhop loopt u er in in ca. 15 minuten naar toe.
Er is in Purmerend ook een groot overdekt winkelcentrum. De wekelijkse warenmarkt is op dinsdagochtend.

UIT ETEN

Purmerend heeft een ruim aanbod aan restaurants. De Koemarkt in het centrum is "the place to be".

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echte bezienswaardigheden zijn er in Purmerend niet, zie ook Purmerend
De omgeving van jachthaven 't Neckerhop leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Er zijn diverse bewegwijzerde wandel- en fietstochten, zowel in de passantenfolder die u van de havenmeester krijgt alsmede op het bord bij de jachthaven vindt u meer informatie.www.ligplaatsinfo.nl