Vorige      

STUW DRIEL

Bij Stuw Driel is in 2008 een passantensteiger neergelegd. U vindt de steiger bovenstrooms van de stuw aan de achterkant van het noordelijke remmingwerk van de sluis. Om de steiger te bereiken moet u tussen de palen van het remmingwerk doorvaren wat ik best wel eng vond. Misschien lagen er wel dwarsverbindingen onder water maar dit is niet het geval.
Vanaf de steiger is er via een loopbrug verbinding met de wal. Het is een mooie, rustige en beschutte ligplaats in een enorm fraaie omgeving maar voorzieningen ontbreken. Tijdens drukke dagen komt het voor dat u dubbel moet gaan liggen.
Houdt u van wandelen in een beboste en heuvelachtige omgeving dan kunt u hier gerust een paar dagen vertoeven.

BOODSCHAPPEN

In Doorwerth is een klein winkelcentrum met o.a. een Super De Boer supermarkt en een Lidl. U vindt het winkelcentrum aan de Mozartlaan. Het is wel een aardige wandeling, zo'n 1,5 a 2 kilometer, niet prettig met volle boodschappentassen. Heeft u een fiets aan boord dan is het natuurlijk geen enkel probleem.

UIT ETEN

Wilt u luxe uit eten dan kan dit bij restaurant Adriano in Heveadorp. De keuken is italiaans maar niet de standaard pizza en pasta! Het restaurant ligt aan de noordkant van Heveadorp, op een kleine kilometer afstand van de ligplaats. Loopt u vanaf de passantensteiger het bos in, haaks op de weg (gele paaltjes volgen), dan is het alsmaar rechtdoor. Aan het eind van het bospad waar een verharde weg loopt is het een klein stukje naar rechts. U kunt ook vanaf de passantensteiger eerst een stukje oostwaarts tot waar de bebouwing begint en vervolgens het dorp door maar dit is qua afstand verder.
Goedkoper eten kan ook maar dan moet u naar Doorwerth, daar zijn een "gewoon" italiaans restaurant, een chinees en een snackbar gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vanaf de passantensteiger loopt u direct de heuvelachtige bossen op de stuwwal in. Ook in de uiterwaarden kunt u wandelen. Er zijn gemarkeerde wandelroutes, zoekt u op www.mooigelderland.nl naar "Doorwerth en Rosandepolder" voor routekaartjes en meer info.
Kasteel Doorwerth staat in de uiterwaarden, een dikke kilometer west van uw ligplaats, en kan bezocht worden. Het kasteel herbergt maar liefst 3(!) musea.
De openingstijden zijn:
Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
Zaterdag 13.00-17.00 uur
Zondag 11.00-17.00 uur

Stuw Driel ligt op de plek waar aan het eind van de 2e Wereldoorlog de geallieerden de Rijn overstaken. U kent vast de film "Een brug te ver" wel, die zich hier afspeelt. Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken wat het betekent om vanuit de uiterwaarden de hogergelegen bossen binnen te moeten dringen. Het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek is voor geïnteresseerden een bezoek meer dan waard. Dit museum is niet echt dichtbij (ca. 3 km) maar is zeker de moeite waard. U vindt het museum in het centrum van Oosterbeek, diverse routeborden wijzen u de weg.

Ook kan, op afspraak, een bezoek worden gebracht aan het sluis- en stuwcomplex Driel.












www.ligplaatsinfo.nl