Vorige      

STEENWIJK


De passantenhaven van Steenwijk is een soort van gracht met daaromheen nieuwbouw in de vorm van hoge herenhuizen a la Amsterdam. De steigers zijn ruim en in prima staat, de haven is in beheer bij de gemeente. Het centrum is met 400 meter op loopafstand.


BOODSCHAPPEN

Direct naast de haven is een C-1000 supermarkt en een stukje richting centrum een Aldi.
Steenwijk heef een breed winkelaanbod, u kunt er met gemak een dagje winkelen. Ook een bioscoopje pikken behoort tot de mogelijkheden. Op donderdagavond is het koopavond.

UIT ETEN

In Steenwijk zijn al gauw een twintigtal eetgelegenheden te vinden, keus te over zodoende.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Van oorsprong is Steenwijk een oude (vesting)stad. De grachten en stadswallen stammen uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, toen Steenwijk een strategische plaats was in de strijd tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en Spanje. Rondom Steenwijk zijn diverse geschillen uitgevochten.
Bij de VVV (Markt 60) kunt u voor €1,25 een route voor een stadswandeling langs de diverse monumenten kopen.

Het Kermis en Circusmuseum is leuk om eens gezien te hebben. U vindt het aan de Markt.

EVENEMENTEN

Midweekfeesten
Op de woensdagen in de zomermaanden juli en augustus zijn er in Steenwijk de Midweekfeesten. Deze Midweekfeesten bestaan voornamelijk uit een braderie.

Boekenmarkt
De jaarlijkse Boekenmarkt wordt in 2008 op 29 juni gehouden. Met meer dan 80 kramen op het Marktplein en boekverkopers uit het hele land behoort deze markt tot één van de gezelligste boekenmarkten van Nederland.

Dicky Woodstock festival
Het eerste weekend in augustus is in Steenwijk gereserveerd voor het Dicky Woodstock festival. Ooit begonnen met een optreden van Armand ("ben ik te min"), nu uitgegroeid tot een festival van formaat. Dicky Woodstock wordt gehouden aan de noordzijde van het kanaal Steenwijk-Ossenzijl.www.ligplaatsinfo.nl