Vorige      

SNEEK


Sneek is een Walhalla voor de toervaarder. In de grachten van Sneek zijn heel veel ligplaatsen en een groot aantal zelfs met elektra-aansluiting. Daarnaast zijn er diverse jachthavens waar u als passant ook terecht kunt.
Wilt u over elektra en sanitair beschikken dan kunt u o.a. terecht in de passantenhaven aan de Houkesloot. Aan beide zijden van het vaarwater bevindt zich de passantenhaven. Op beide plekken is elektra en sanitair beschikbaar en u ligt ca. 500 meter van het oude centrum van Sneek. Vanaf de passantenhaven aan de westzijde van de Houkesloot is de wandeling naar het centrum het kortst. Vaart u de Houkesloot helemaal uit dan ligt daar aan het eind (aan de 1e Oosterkade) ook een passantenhaven met elektra.
Het leukst ligt u natuurlijk bij de Waterpoort, dit is bij de Lemmerbrug. Ook hier is elektra en sanitair beschikbaar.
Water kunt u tanken bij de passantenhaven aan de Houkesloot (oostoever - Pampuskade) en aan de Kolk bij de Lemmerbrug.
Het liggeld bedraagt €0,60/m voor ligplaatsen zonder elektra en €0,70/m voor ligplaatsen met.
Sneek heeft havenmeesters in vaste dienst, het havenkantoor bevindt zich bij de passantenhaven aan de Houkesloot. Tel. 06-21941095 of 06-21941100.

BOODSCHAPPEN

Sneek is een grote stad en heeft een uitgebreid winkelaanbod. Er zijn diverse supermarkten, de dichtstbijzijnde een 200 meter oost van de Waterpoort.
Op dinsdagmorgen en op zaterdag is er markt op het Grootzand rondom de gracht.

UIT ETEN

Met een 30-tal restaurants in het gezellige centrum is uit eten gaan bijna onomkomelijk.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Sneek heeft een rijke historie, wat nog blijkt uit de vele monumenten en oude stadsgezichten. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard om verder te kijken dan de Waterpoort (1613) en het stadhuis en de Grote kerk (1498).


EVENEMENTEN

Het bekendste en grootste evenement van Sneek is natuurlijk de Sneekweek. Gelijktijdig met de zeilwedstrijden is er op het Starteiland en in het centrum van Sneek groot feest. Gezellige terrasjes, artiesten, muziek, markten en kermis zorgen voor een feestelijke stemming. De Sneekweek vindt in 2009 plaats van 1 t/m 6 augustus. Houdt u van rust dan moet u tijdens de Sneekweek niet in Sneek zijn.


www.ligplaatsinfo.nl