Vorige      

SLOCHTEREN


Het doet het altijd goed op een verjaardag. "Waar zijn jullie geweest?" "In Slochteren". "Ohh, ja". Iedereen kent het maar geen hond die weet waar het precies ligt. Dat is ook niet zo verwonderlijk want Slochteren is maar een klein dorp.
Kunt u er komen qua diepgang (kruiphoogte is geen probleem want er zijn vanaf het Eemskanaal geen vaste bruggen) dan vindt u in Slochteren een ruime passantenhaven waar evenwel nauwelijks boten komen. Misschien dat het totaal ontbreken van voorzieningen hier debet aan is.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Winkels zijn er in Slochteren niet, wel een tweetal restaurants. U vindt ze iets ten zuidoosten van de passantenkade.
Is proviandering toch noodzakelijk dan vindt u een kilometer verderop in Schildwolde een C1000.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Slochteren is natuurlijk bekend van het gas, dat is waarschijnlijk ook de reden dat passanten niet mogen roken. (Grapje, red.) Er is een soort van kasteel in Slochteren, dit is gelijk de enige bezienswaardigheid. Dit kasteel ligt naast de passantenhaven.
Voor de liefhebbers is de oude kerk van Slochteren een bezoekje waard.

EVENEMENTEN

In 2009 is het vijftig jaar geleden dat in de gemeente Slochteren het Groningen-gasveld werd ontdekt en voor het eerst werd aangeboord. Alle reden voor een feestje dus. Onder de noemer ‘G50 – 50 jaar Groningen-gasveld’ vindt dan ook van 16 juni tot en met 12 september 2009 een divers en feestelijk jubileumprogramma plaats.

Het programma omvat de onthulling van een kunstwerk van Marc Ruygrok op de middenberm van de A7, vlakbij de plaats van de eerste boring, een permanente expositie in het koetshuis van de Fraeylemaborg in Slochteren, een glasbeeldenroute door het landgoed van de Fraeylemaborg, een tweedaags vakcongres in Martiniplaza in Groningen en een breed educatief programma.

Gedurende de gehele periode staat de gemeente Slochteren bovendien in het teken van tientallen publieksactiviteiten, waaronder een kunstmarkt, theatervoorstellingen, wandel- en fietsroutes, concerten, straattheater, een koetsentocht, een zeilwedstrijd, een oldtimertocht, een muzikale ontdekkingstocht met tientallen artiesten, diverse kleine exposities en nog veel meer.


www.ligplaatsinfo.nl