Vorige      

SINT MAARTENVLOTBRUG


Bij het piepkleine dorpje, gehucht eigenlijk, Sint Maartensvlotbrug ligt een stukje ten noorden van de brug een passantenkade. Voorzieningen zijn beperkt tot een graskade en vuilnisbakken. Er is weinig tot geen bebouwing rondom, wel loopt er een weg vlakbij welke goed afgeschermd is door bossages.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Het gebied tussen Sint Maartensvlotbrug en het Noordzeestrand is toeristisch met diverse campings. Er is een ruime keus aan eetgelegenheden maar het is wel aan te raden om er met de fiets op uit te gaan.
De enige mogelijkheid om provand in te slaan is de Spar supermarkt nabij het strand. U vindt hem door vanaf de brug richting strand te fietsen. Na ca 1,5 km komt u op een kruising waar het duinengebied begint. Gaat u op de kruising rechtsaf en na ca. 500 meter komt u bij de supermarkt.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij de passantenkade zelf is niets te beleven maar heeft u fietsen aan boord dan kunt u naar het Noordzeestrand fietsen wat op een dikke 2 kilometer afstand ligt. Zoals gezegd is de omgeving behoorlijk toeristisch door de vele campings maar dit heeft weer het voordeel dat er het e.e.a. te beleven valt en dat er terrasjes zijn!

Op loopafstand vanaf de kade ligt het kleine natuurreservaat Het Wildrijk, loopt u vanaf de brug een paar honderd meter in de richting van het strand dan bent u er al. Dit bos is bekend om de vele wilde hyacinten die er bloeien maar ook om het "Duinrellenproject", dat het gebied van schoon water uit de duinen voorziet.www.ligplaatsinfo.nl