Vorige      

SCHOONHOVEN

Schoonhoven beschikt over twee havens. Een kleine passantenhaven nabij het centrum en een jachthaventje zo'n 800 m stroomopwaarts.
De passantenhaven (Voorhaven, Scheepmakershaven) is eenvoudig te herkennen aan de witte ophaalbrug die goed zichtbaar is vanaf de rivier. Vlak voor de ophaalbrug is aan de rechterzijde een dode arm waar een dikke 20 boten kunnen liggen. Het is dus niet nodig om door de brug te gaan. Let op met afmeren, er is hier tij en er zijn geen drijvende steigers. Gaat u wel door de brug dan is daar eveneens aan de rechterzijde een klein haventje met drijvende steigers (zie foto). Havenmeester voor beide havens: 0182-382319.

De jachthaven 't Wilgerak ligt net buiten de bebouwde kom en beschikt over drijvende steigers. Tel. 0182-382836.


BOODSCHAPPEN

Er is een AH op ca. 600 m van zowel de passantenhaven als de jachthaven.

UIT ETEN

Er zijn een beperkt aantal restaurants in Schoonhoven.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het stadje heeft een schilderachtig centrum met smalle grachten en veel groen. Schoonhoven is bekend vanwege zijn zilver. Het heeft hierin een lange geschiedenis, al in de 17e eeuw waren er bekende zilversmeden in Schoonhoven gevestigd. Maar ook heden ten dage heeft Schoonhoven nog een internationale Zilverschool en het Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum.
Leuk om te doen is de "zilverwandeling". Deze laat u kennismaken met het zilver van Schoonhoven. De wandeling voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad. Ook de vele galeries ontbreken niet in deze wandeling.

De VVV is gevestigd in het stadhuis. Zie ook vvvschoonhoven.nl

EVENEMENTEN

Nationale Zilverdag
Op 2e pinksterdag vindt in Schoonhoven de Nationale Zilverdag plaats. Deze dag is de historische binnenstad omgetoverd tot een grote goud- en zilversmidwerkplaats. Bezoekers kunnen kennismaken met alle facetten van het edelambacht. Op meer dan 140 locaties wordt geëxposeerd, verkocht en vinden demonstraties plaats.
www.ligplaatsinfo.nl