Vorige      

ROTTERDAM - VEERHAVEN

invaart veerhaven rotterdam De Veerhaven is de thuishaven van diverse zeegaande zeilschepen waardoor misschien de indruk wordt gewekt dat "gewone" passanten hier niet horen. Dit is zeker niet zo, passanten zijn van harte welkom, er is achter in de haven een beschutte "passantenhoek". Werkelijk alle faciliteiten zijn aanwezig incl. wasserette, TV en gratis Internet. Reserveren gaat niet en is meestentijds ook niet nodig. Tarief €1,50/m. Havenmeester: 010-4365446.

haven rotterdam Op de website van de Veerhaven (veerhavenrotterdam.nl) vindt u uitgebreide instructies voor de invaart. In het kort komt het er op neer dat u - als u vanuit het westen komt en zodoende moet oversteken - dit eventjes meldt via Sector Maasbruggen (VHF 81).
Omdat het altijd stroomt voor de haven dient u de haven goed vrij te varen en bij voorkeur tegenstrooms aan te varen.
(Voor de ingang van de Veerhaven kan tot 3 km/uur (1.5 knoop) eb- of vloedstroom lopen. De vloedstroom loopt van ca. 2 uur voor hoog water Rotterdam tot ca. 1 uur na hoog water. Er is nauwelijks sprake van stil water bij het wisselen van het tij).
Wees bedacht op uitvarende schepen, met name voor de watertaxi wiens ligplaats niet goed zichtbaar is.

De Veerhaven is onderdeel van het rustieke Scheepvaartkwartier.


BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen is geen enkel probleem bij de Veerhaven. Rondom de haven zijn o.a. een supermarkt, een bakker en een slager gevestigd.

euromast rotterdam

UIT ETEN

Ook een restaurant is vanaf de Veerhaven niet moeilijk te vinden, rondom de haven zijn er diverse gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De Euromast ligt op nog geen kilometer afstand van de haven. Ook het mooie Maritiem Museum in de Leuvehaven ligt op loopafstand. Een bezoek meer dan waard.

westersingel rotterdam

EVENEMENTEN

Eind augustus vindt in de Veerhaven het jaarlijkse Veerhavenconcert plaats.

veerhaven rotterdamwww.ligplaatsinfo.nl