Vorige      

ROGATSLUIS

Bij de Rogatsluis is een passantenhaventje. U vindt het haventje een 400 meter oost van de sluis, aan de zuidoever. Er is een toiletgebouwtje aanwezig.


Ook kunt u aan de benedenzijde (westzijde) van de sluis afmeren, aan zowel de noord- als zuidoever zijn ligplaatsen.

Mede door de nabijheid van de snelweg is er een industrieterreintje bij de Rogatsluis. Vanaf beide ligplaatsen merkt u hier echter weinig van.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Op een paar honderd meter zuid van het passantenhaventje is chauffeurscafé/wegrestaurant "De Raket". Hier kunt u voor niet te veel geld een voedzame maaltijd krijgen. Vanaf de ligplaatsen west van de sluis is de afstand wat groter, zo'n 800 meter.

Het dorp De Wijk ligt op ca 2,5 km zuidoost van de Rogatsluis. Hier is een supermarkt alsmede een brasserie/restaurant en een gezellig café met terras.
Wilt u echt luxe en in stijl uit eten dan kan dit ook, hiervoor moet u bij "De Havixhorst" zijn. U vindt de weg naar "De Havixhorst" voordat u bij de bebouwde kom van De Wijk bent.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij De Wijk zit Ooievaarsstation 'De Lokkerij', vandaar dat u er nog wel eens een ooievaar tegen kunt komen.

Heeft u fietsen aan boord dan moet u zeker het Reestdal bezoeken. In dit gebied is het schitterend fietsen. U vindt het Reestdal op zo'n 4 km ten zuiden van Rogatsluis.


www.ligplaatsinfo.nl