Vorige      

RHENEN


Rhenen heeft geen jachthaven maar wel een passantensteiger tussen de kribben direct aan de rivier. Of u hier rustig ligt is afhankelijk van de hoeveelheid beroepsvaart en "watersporters" die hoge golven veroorzaken. Zolang bij Lobith het waterpeil NAP+10m niet bereikt blijven de stuwen gesloten - dit is 's zomers nagenoeg altijd het geval - en is er weinig beroepsvaart. Tevens is het qua beroepsvaart op zondag en maandag altijd wat rustiger dan op de andere dagen.Goed afmeren met veel stootwillen kan een hoop ellende voorkomen. Ik zou m'n boot voor langere tijd alleen achter laten als er een "buurman" is die e.e.a. in de gaten houdt.
Het gat aan de zuidoever is bevaarbaar maar ik vond er geen geschikte afmeerplaats. De paar steigertjes die er zijn zijn of vol, of afgesloten, het is een beetje een gribus.


BOODSCHAPPEN

De passantensteiger ligt op zo'n 400 m van het centrum van Rhenen. Even een boodschap doen behoort zodoende tot de mogelijkheden. De AH is iets verder, zo'n 800 m.

UIT ETEN

In Rhenen zijn een tiental restaurants te vinden.
Direct naast de passantensteiger is het moderne restaurant "Tante Loes" gevestigd.
Ook is er "De Koning van Denemarken". Loopt u de Veerweg uit richting Rhenen, nog geen 300 m, dan bent u er al.
Gaat u aan het eind van de Veerweg rechtsaf dan is daar het Portugese restaurant Sal do Mar. Hier schijnt het geweldig eten te zijn.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Van verre is Rhenen te herkennen aan de Cunerakerk met de gelijknamige Cuneratoren. De kerk is ’s zomers te bezichtigen en de toren te beklimmen (woensdag tm zaterdag, 14.00 uur. Inlichtingen bij de Rhenense VVV, tel. 0317-612333). Is het helder weer dan kan men kilometers ver de Betuwe inkijken.

Het Ouwehands dierenpark is een bezoek meer dan waard. Hier kunt met gemak een dag doorbrengen. Het dierenpark ligt een dikke twee kilometer vanaf de passantensteiger.


www.ligplaatsinfo.nl