Vorige      

PURMEREND


In Purmerend zijn diverse plaatsen waar u als passant kunt afmeren. Bij de sluis kunt u zowel boven als beneden de sluis afmeren. Voorzieningen ontbreken echter en op sommige plekken komt nogal wat autoverkeer langs. Voordeel is wel dat het niets kost en dat u vlak bij het centrum ligt.
Een betere plek is de passantenkade tussen de Beemsterbrug en Hoornsebrug aan de Where. Ook hier ligt u vlak bij het centrum van Purmerend en er zijn faciliteiten. Zo is er walstroom en water beschikbaar en er is sanitair. Munten voor de walstroom zijn verkrijgbaar bij de havenmeester en bij het nabijgelegen tankstation. Het liggeld bedraagt €0,70/m.
Weetje: De bruggen in Purmerend worden door één brugwachter op de fiets bediend, enig geduld is gewenst.

BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen is geen enkel probleem. U ligt vrijwel in het centrum waar een groot winkelaanbod is. Purmerend heeft zelfs een groot overdekt winkelcentrum, vlak bij de passantenkade. Op dinsdagochtend is er een grote warenmarkt met zo'n 250 kramen.

UIT ETEN

Purmerend heeft een groot aantal restaurants. De meeste zijn gesitueerd in het centrum aan de Koemarkt. Ook aan gezellige terrassen is er geen gebrek, en dit alles vlak naast uw ligplaats.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Purmerend heeft een historisch centrum wat leuk is om eens gezien te hebben. De omgeving is uitermate geschikt voor fietstochten, bij de VVV kunt u informatie over bewegwijzerde fiets- en wandeltochten verkrijgen.www.ligplaatsinfo.nl