Vorige      

OUD-LOOSDRECHT

Oud-Loosdrecht is hèt watersportcentrum van de Loosdrechtse Plassen met diverse havens, werfjes, watersportwinkels en restaurants. De zuidzijde van de Oud-Loosdrechtsedijk is bezaaid met jachthavens, enkele waar u als passant terecht kunt:

De Uitkijk Jachthaven de Uitkijk ligt aan de westelijke kant van de Oud-Loosdrechtsedijk. Er is sanitair met een wasmachine en droger en zelfs een "eigen" eetcafé "De Serre".

Koninklijke Watersportvereeniging Loosdrecht Ook bij de Koninklijke kunt u als passant terecht maar dan dient u wel lid te zijn van een KNWV-aangesloten vereniging. De voorzieningen zijn prima in orde en er is uiteraard een clubhuis sociëteit. Als passant heeft u wel een passantenpasje nodig waar €50 borg voor nodig is.

Tips voor passantenhavens zijn welkom!

BOODSCHAPPEN

In Oud-Loosdrecht is een bakker maar verder zijn er geen mogelijkheden om boodschappen te doen.

UIT ETEN

Langs de Loosdrechtse Dijk zijn vele restaurants gevestigd. Het merendeel neigt naar de (voor mij) te luxueuze kant maar er is voor iedere smaak wat te vinden.
Een aanrader is eetcafe De Eend aan de Horndijk. Begin 2009 ben ik met collega's hier gaan eten. Vanaf de weg is het een beetje een gribus, ik dacht; "O jee, gaat dit wel goed!?" Toch doorgezet en uiteindelijk formidabel en gezellig gegeten. We verbaasden ons over de klandizie op dinsdagavond. Het lijkt me dat 's zomers reserveren verstandig is.
Route: Loopt u de Oud Loosdrechtsedijk in westelijke richting helemaal uit, dan rechtsaf de Horndijk op en nog een 400 m lopen of fietsen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Oud-Loosdrecht zijn geen bezienswaardigheden van betekenis. Wel is er iedere donderdagavond een Jazz concert in restaurant de Otter bij jachthaven De Otter, Oud Loosdrechtsedijk 131-K.


www.ligplaatsinfo.nl