Vorige      

OMMEN


In Ommen zijn passantenplaatsen direct aan de kade van de Vecht zowel ten oosten als ten westen van de brug. U ligt hier aan een mooie groenstrook, het beheer is in handen van WSV De Vechtstreek. Er is elektra en water beschikbaar.


BOODSCHAPPEN

Steekt u vanaf de westelijke passantenkade de weg over (ten westen van het tinnenfigurenmuseum) dan loopt u recht een Super de Boer supermarkt in. Ook in het centrum zijn mogelijkheden om boodschappen te doen.

UIT ETEN

Aan restaurants geen gebrek in Ommen. Ook gezellige terrasjes zijn er voldoende in het centrum.

BEZIENSWAARDIGHEDEN


Ommen is een zeer oud stadje - stadsrechten sinds 1248 - en veel authentieks is bewaard gebleven. Het centrum is dan ook pittoresk en gezellig.

De omgeving van Ommen is zeer fraai. Heeft u fietsen aan boord dan moet u zeker een dag reserveren voor een fietstocht door de omgeving. Bij de VVV aan de Kruisstraat zijn routes te verkrijgen.
U kunt zelfs naar de Sahara fietsen, een vastgelegde zandverstuiving ten noorden van Ommen.

In het voormalige tolhuis en gemeentehuis is nu het Tinnen figuren museum gevestigd.

EVENEMENTEN

Sinds 1557(!) vindt iedere tweede dinsdag van juli de Ommer Bissing plaats. Een meerdaags evenement met rommelmarkten, een kermis en allerlei andere activiteiten. Het evenement trekt vooral veel toeristen uit de omgeving.

Begin september worden ieder jaar de Ommer Vechtdagen georganiseerd. Een enkele dagen durend festijn waarin Ommen zich presenteert rondom de Overijsselse Vecht.
www.ligplaatsinfo.nl