Vorige      

NIEUWKOOP

Nieuwkoop beschikt over diverse haven(tje)s.
Aan de oostzijde ligt jachthaven Plaszicht (commercieel) en direct daarnaast de haven van WSV Noord-Zuid. Beide havens beschikken over passantenplaatsen met water en stroom op de steigers. U ligt hier ca. 500 m van het centrum.
Bij het centrum zelf is jachthaven Akerboom gevestigd, ook een prima plek voor passanten met ouderwetse prijzen en water en elektra op de steigers. Wilt u alleen even boodschappen doen of Nieuwkoop snel bekijken dan kunt u ook afmeren aan de boodschappensteiger in het centrum. U mag hier max. 3 uur blijven liggen.

BOODSCHAPPEN

In het dorpscentrum zijn diverse winkels, aan het Reghthuysplein is een AH gevestigd.

UIT ETEN

In Nieuwkoop zijn een zestal nederlandse restaurants, een Italiaan en twee Chinezen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vanaf april tot en met september kan iedere eerste woensdag van de maand de toren beklommen worden. De beklimmingen zijn gepland van 14.00 tot 16.00 uur. U wordt begeleid door een gids die u alles vertelt over deze 17e eeuwse toren.
Boven op de 35 meter hoge toren is het uitzicht schitterend. Bij helder weer zijn de Arena in Amsterdam, De Domtoren in Utrecht en de Euromast in Rotterdam te zien. Neem uw verrekijker mee!
Aanmelden bij het V.V.V.-kantoor, gevestigd nabij de Dorpstoren.

In het Smederijmuseum is te zien hoe deze ambachtslieden vroeger hun vak beoefenden. Het woonhuis van Verkley en de smederij zijn, met twee vuren, geheel in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

De Nieuwkoopse Plassen vormden oorspronkelijk een laagveen gebied, waarvan voor de turfwinning een deel werd afgegraven. De handel in turf vormde een belangrijke bron van inkomsten voor de bevolking in de regio. In het Poldermuseum is een grote verzameling gereedschappen bij elkaar gebracht die werd gebruikt door de turfstekers, de rietsnijders, de mosplukkers, of bij het jagen en het vissen.

Daarnaast is er nog het Museum 'Van Alles En Nog Wat'. Een grote verzameling van nostalgische huishoudelijke apparaten, schrijfmachines, een tandartsbus, een brandweerauto, etc.
www.ligplaatsinfo.nl