Vorige      

MUSSELKANAAL


Bij het dorp Musselkanaal is sinds een aantal jaren een nieuwe passantenhaven "Spoordok" aangelegd. U vindt de haven door aan de zuidoostkant van het dorp het zuidelijke zijkanaaltje te nemen. Na 150 meter komt u bij een ophaalbrug, direct na de brug rechtsaf. De ligging is rustig, maar wel vlak bij nieuwbouw. In de haven zijn geen boxen, u ligt direct aan de kade. Er is water en elektra alsmede sanitair. Het liggeld bedraagt €0,75/m.

U mag overigens ook overal aan het Musselkanaal zelf afmeren.


BOODSCHAPPEN

Het winkelcentrum van Musselkanaal met een ruim winkelaanbod ligt vlak bij de passantenhaven. Loopt u noordwaarts naar de brug over het Musselkanaal, brug over en u bent er. Op vrijdag is er markt.

UIT ETEN

In Musselkanaal zijn diverse eetgelegenheden, de grootste concentratie bij het zijkanaaltje naar de haven (noordoostoever).

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De stoomtrein (S.T.A.R.) heeft zijn eindhalte - bij de passantenhaven - in Musselkanaal, zie Veendam voor meer informatie over de S.T.A.R. . Verder zijn er geen bezienswaardigheden.

EVENEMENTEN

In 2009 organiseert de Stichting Snikkeweek te Musselkanaal voor de 18e maal de Snikkeweek en wel in de periode dinsdag 19 mei tot en met maandag 25 mei 2009. Centraal staat daarin het belang van het (veenafvoer)-kanaal en dus uiteraard de scheepvaart.
Snikkeweek is de week van de "Snikke". Een vaartuig van ongeveer 12 meter. lang, 2,50 breed. en maximaal 1,20 diep. Het laadvermogen kwam daarmee op zo'n 15 ton. Dit vaartuig werd gebruikt voor de afvoer van turf uit de zijkanalen in de Veenkoloniën. De vrachten werden in de hoofdkanalen overgeladen in grotere schepen zoals tjalken, kleine luxe motors etc. en vervolgens afgevoerd richting Groningen (of verder). Turf werd gebruikt als energiebron in de grote steden.

www.ligplaatsinfo.nl