Vorige      

MIDWOLDA

Het nieuwe kunstmatig gecreëerde woon- en recreatiegebied Blauwestad omvat o.a. een meer ter grootte van het Sneekermeer. Aan de noordkant van dit Oldambtmeer ligt een splinternieuwe jachthaven bij het dorpje Midwolda. De jachthaven is in beheer van watersportbedrijf Huninga. Faciliteiten als elektra, sanitair en water zijn beschikbaar. Wat de tarieven zijn is op dit moment nog niet bekend. Tel: 0597-551528, Mobiel: 06-52307528.


BOODSCHAPPEN

In Midwolda kunt u geen boodschappen doen, er zijn geen winkels. Wel is de regio rondom het Oldambtmeer sterk in ontwikkeling waardoor de situatie snel kan veranderen.

UIT ETEN

Bij de jachthaven is een paviljoen waar u terecht kunt voor een (eenvoudig) hapje en een drankje. In het dorp zijn geen restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Midwolda telt ca. 2000 inwoners, in het oude gemeentehuis is een Engels theehuis gevestigd. In de kerk - daterend uit 1738 - bevindt zich een beroemd orgel van de Duitse orgelbouwer Hinsz.
In het centrum van het dorp is een klein museumpje gevestigd, het "Museum voor Oorlogshistorie 1940-1945". Ondanks de bescheiden afmetingen is het museum een bezoekje waard. Het museum is op zaterdag en zondag geopend van 10.00-18.00 uur, de toegang is gratis maar een gift wordt op prijs gesteld. Op fietsafstand zijn rondom Midwolda diverse andere kleine musea te vinden.www.ligplaatsinfo.nl