Vorige      

MAURIK

Nabij het dorpje Maurik ligt een grote zandafgraving met de naam "Het eiland van Maurik". Voor watersporters is hier van alles te vinden. Schoon helder water en - op sommige plekken - absolute rust. Voor een ligplaats kunt u kiezen tussen één van de jachthavens of aan een mooi zandstrandje waarvan er vele zijn.


Het "Eiland van Maurik"

1 - Ingang vanaf de Neder-Rijn
Na de entree kunt u rechtdoor varen naar de jachthavens of direct links het strandjesgebied invaren.

2 - Plassen met zandstrandjes
Houdt u rekening bij het afmeren met een enigszins wisselend waterpeil, u wilt later nog wel weg kunnen.

3 - Speedboot-gebied

4 - Jachthaven Malderick
De verenigingshaven van WV Maurik. U kunt in het clubhuis gratis gebruik maken van douche en toilet. Tijdens het zomerseizoen is de bar in het clubhuis open op: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De prijzen zijn ouderwets laag. Internet is kosteloos beschikbaar.

5 - Jachthaven "Het eiland van Maurik"
Een grote moderne commerciële jachthaven met stroom en water bij iedere ligplaats. U kunt hier ook diesel tanken.

6 - Steiger nabij pannekoekenrestaurant


7 - Pannekoekenrestaurant

BOODSCHAPPEN

Het dorpje Maurik is eigenlijk net te ver om boodschappen te doen. Ligt u in één van de jachthavens dan is het nog wel te doen (2 km) maar vanaf het "strandjesgebied" niet echt mede omdat er in laatstgenoemd gebied geen wegen of paden zijn.

UIT ETEN

In de uiterste noordoosthoek van het gebied is een pannenkoekenrestaurant gevestigd. Ligt u aan één van de zandstrandjes dan is het het handigst om met de bijboot naar de steiger te varen. Met een beetje geluk kunt u ook uw eigen boot aan de steiger kwijt maar meestal is er weinig plaats. Vanuit de jachthavens is het restaurant op loopafstand.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het dorp Maurik ligt in de Betuwe. In het voorjaar, wanneer de bomen nog bloesem dragen, zijn er fraaie fietstochten te maken. De stuw met vistrap is ook een bezoekje waard.
www.ligplaatsinfo.nl