Vorige      

MAASTRICHT

In Maastricht kunt u als passant op verschillende plekken terecht.
Een leuke ligplaats is aan de kade in het midden van de Maas bij de St. Servaasbrug. U ligt hier vlak bij het centrum.


Ook een leuke ligplaats is in het Bassin, de door sluizen afgesloten oude binnenhaven, bijna in het hart van Maastricht. Alle voorzieningen zijn aanwezig, er is zelfs een eigen website www.bassinmaastricht.nl.
De sluiswachter/havenmeester is vriendelijk en behulpzaam, tel. 06-53960349, VHF 31). Het tarief is met €1,60/m (excl. stroom) pittig te noemen, zeker gezien het gedateerde sanitair.
BOODSCHAPPEN

Op zo'n 600 meter vanaf het Bassin, richting binnenstad, is een AH.

UIT ETEN

In Maastricht wemelt het natuurlijk van de eetgelegenheden. Ligt u in het Bassin dan hoeft u amper te lopen. Langs de kade vindt u verschillende restaurants en terrassen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Maastricht is enorm veel te doen en te beleven. Bij de havenmeester liggen folders. Wilt u uw bezoek voorbereiden dan is de website van de VVV een goede bron; www.vvvmaastricht.nl

De Helpoort maakt deel uit van de eerste stadsmuur, die werd gebouwd nadat Hendrik I, hertog van Brabant, in april 1229 daartoe toestemming had gegeven. Het is de enige stadspoort die in Maastricht nog aanwezig is en tevens de oudste stadspoort van Nederland.

EVENEMENTEN

Op woensdag wordt de zogenaamde kleine warenmarkt gehouden, op vrijdag de grote algemene warenmarkt en vismarkt, beiden van 08.00-13.00 uur op het Marktplein.
Zaterdags is er een vlooienmarkt in de Stationsstraat van 10.00-16.00 uur.www.ligplaatsinfo.nl