Vorige      

LOCHEM


Bij Lochem is een aanlegsteiger voor passanten (max. 12 m) waar u maximaal 3 dagen mag verblijven. De steiger ligt in een kom, enigszins onbeschut voor golven van langsvarende beroepsvaart. U vindt de steiger bij de meest oostelijke van de twee bruggen. Er is een tappunt voor drinkwater, de gemeentelijke havenmeester bereikt u via 0573-251321.

BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen is geen probleem, op 300 meter afstand, richting centrum is aan de Prins Bernhardweg een supermarkt gevestigd.
Woensdagochtend is er markt op de Grote Markt, de koopavond is op vrijdag.

UIT ETEN

Het centrum van Lochem is met 500 meter op loopafstand van de steiger. In het gezellige centrum zijn al gauw een kleine twintig(!) restaurants te vinden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Lochem is een stad met ca. 30.000 inwoners. Her en der zijn herinneringen te vinden aan het middeleeuwse verleden in de vorm van oude gevels en stadgrachten. Spectaculaire bezienswaardigheden zijn er echter niet.

De fraaie omgeving van Lochem is een Walhalla voor fietsers en wandelaars. Bij de plaatselijke VVV, gevestigd aan de Tramstraat 4, zijn zowel wandel- als fietsroutes te verkrijgen.

Voor een (korte) wandeling vanaf de ligplaats steekt u de brug over waarna u direct landgoed Ampsen binnenloopt. Het landhuis is niet toegankelijk, maar het landgoed is wel een prachtig wandelgebied met bossen, weiden en lanen.

www.ligplaatsinfo.nl