Vorige      

LEIDEN


Leiden heeft een goede gemeentelijke passantenhaven vlak bij, of eigenlijk in, het centrum. U vindt de passantenhaven aan de Oude Rijn net ten westen van de karakteristieke Zijlpoort. Vanaf de kruising moet u onder twee bruggen door (Sumatrabrug en Schrijversbrug) om bij de jachthaven te komen.
Er is water en elektra aan de steigers en het sanitair is goed en schoon. De havenmeester resideert bij de Schrijversbrug.


BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen is vanaf de passantenhaven geen enkel probleem. Veel winkels zijn binnen loopafstand van de haven, de dichtstbijzijnde AH op een paar honderd meter.

UIT ETEN

In Leiden wemelt het van de restaurants, u hoeft er niet ver voor te gaan, rondom de haven zijn er al diverse gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De historische binnenstad van Leiden met vele grachten leent zich uitstekend voor een stadswandeling. Gilde Leiden biedt u de gelegenheid om elke zondagmidddag deel te nemen aan een stads- en hofjeswandeling. Vertrek om 14.00 uur vanaf De Burcht. In de maanden maart t/m oktober ook op elke dinsdag- en donderdagmiddag.
U kunt natuurlijk ook op eigen houtje gaan met een gids van de VVV. U vindt de VVV aan de stationsweg.
Een rondje door de vele grachten met de bijboot is ook erg leuk om te doen.

De Leidsche burcht
In het centrum van Leiden, waar de Oude Rijn en de Nieuwe Rijn samenkomen, staat de Leidsche burcht. De toegang is via een zandstenen poort.
De burcht is één van de oudste nog bestaande voorbeelden van een burcht in Nederland.

Musea
Leiden heeft een grote diversiteit aan musea. Een greep: Naturalis (speelse natuurhistorie), Hortus Botanicus, Rijksmuseum van Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden (o.a.Egypte), Museum Boerhaave (wetenschap), Het Sieboldhuis (Japan), Stedelijk Museum De Lakenhal (Rembrandt en Leiden) en Molen De Valk.

EVENEMENTEN

Er is bijna altijd wel een evenement gaande in Leiden, voor info kunt u terecht bij de VVV.
Op zaterdag is er markt in het centrum.www.ligplaatsinfo.nl