Vorige      

LANGWEER


Langweer is een schoolvoorbeeld van een fries dorpje wat in de loop der jaren getransformeerd is tot een watersportdorp. De oude haven in het dorpscentrum is bedoeld voor dagjesmensen en de charters. Voor toervaarders is er een passantenhaven.


De passantenhaven ligt op een steenworp van het centrum en beschikt over faciliteiten als elektra en water op de steigers. Bij het sanitair is een wasserette en er is Wifi beschikbaar. Recentelijk is de haven in andere handen gekomen en gezien het enthousiasme waarmee e.e.a. gebracht wordt zal alles wel in orde zijn. Er zijn een aantal plekken aan een kade maar meestentijds zult u in een box komen te liggen. Naast de haven is een recreatiestrandje en vooral kinderen zullen zich hier prima kunnen vermaken. Wat het liggeld bedraagt weet ik niet maar een mailtje is onderweg. Tel. 0513-499660.

BOODSCHAPPEN

In Langweer is boodschappen doen geen probleem. Er is een buurtsuper, een slager, een groenteboer en een drogisterij.


UIT ETEN

Langweer is klein maar gezellig. Aan de Hoofdstraat met prachtige lindebomen zijn diverse eetgelegenheden en terrasjes. 's Zomers heerst er een gezellige drukte.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zoals gezegd is Langweer een pittoresk watersportdorpje maar naar bezienswaardigheden zult u tevergeefs zoeken.


www.ligplaatsinfo.nl