Vorige      

KRAAIJENBERGSE PLASSEN


De Kraaijenbergse plassen is een enorme afgraving bestaande uit een drietal plassen. Er zijn (nog) geen massale recreatieparken en het water is glashelder. De invaart vanaf de Maas is smal en onaantrekkelijk. Het voert u door een industriegebied en het is er vaak druk met zandschepen. In het toegangskanaal gaat u na 300 meter rechtsaf (of SB uit voor intimi) en dan komt u op de eerste plas. Aan de linkerzijde is WSV De Kraaijenbergse plassen gevestigd met een mooie haven.
De haven beschikt over alle faciliteiten, het clubhuis is vrijwel dagelijks geopend. U kunt de havenmeester bereiken via 06-12925260.

Vaar u rechtdoor onder de brug door naar de Tweede plas dan ziet u camping 't Loo, met jachthaven. Aan SB-zijde kunt u afmeren bij de plaatsen die door borden aangegeven zijn, ergens anders mag niet.
Nog een plas verder, de Derde, is waar u moet zijn. Aan de west- en noordzijde zijn schitterende ligplaatsen. Met een beetje geluk kunt u dwars afmeren langs het gras. In het grote zuidelijke deel van deze plas wordt nog volop gebaggerd, het is daar dan ook verboden gebied.
Op de website cuijk.nl vindt u onder "Toerisme/Kraaijenbergse plassen" uitgebreide informatie omtrent de plassen.


BOODSCHAPPEN

Bij het opvaren van de Derde plas is aan uw linkerzijde een passantensteiger. Hier kunt u aanleggen om een boodschap te doen bij camping 't Loo. Met regelmaat komt hier een SRV-wagen langs. Overnachten aan de passantensteiger is niet toegestaan.
Voor een echte supermarkt bent u aangewezen op Cuijk, zo'n 2 a 3 kilometer verwijderd van de plassen.

UIT ETEN

Bij Camping 't Loo is een restaurant gevestigd, in het nabijgelegen gehucht Linden is een pannekoekenrestaurant.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De grootste bezienswaardigheid bij de Kraaijenbergse Plassen is de mooie natuur.
Bij WV Kraaijenbergse plassen is een hele grote verkoophal met nieuwe en tweedehands spullen die op zaterdag en zondag open is.www.ligplaatsinfo.nl