Vorige      

KOUDUM

Koudum is een leuk fries dorpje waar het qua watersport niet zo heel erg druk is. Dit komt waarschijnlijk door de enigszins geisoleerde ligging in vergelijking met andere friese dorpen. Met een beetje boot is er maar één manier om er te komen; vanaf de Fluessen/Zwarte Woude vaart u het Var in. Daar ligt een brug met een doorvaarthoogte van 3 meter. Na de brug gaat het Var over in de Koudumervaart waarvan de maximale diepte 1,20 meter is. Eenmaal in Koudum vindt u een meter of 200 voor de volgende brug aan BB-zijde een kanaaltje wat niet haaks maar schuin op de vaart ligt. Dit is de passantenhaven van Koudum. U ligt er uitermate beschut en gezellig. Of er voorzieningen zijn is mij niet bekend.

In en rondom Koudum liggen een aantal piepkleine jachthaventjes. De haven van WSV De Fluessen heeft 27 vaste ligplaatsen en ook een paar passantenplaatsen. Er is walstroom en sanitair.


BOODSCHAPPEN

De proviand aanvullen is geen probleem in Koudum. Er zijn een supermarkt en diverse andere winkels gevestigd.

UIT ETEN

Koudum beschikt over een chinees, een cafetaria en een cafe/restaurant, alle natuurlijk op loopafstand van het passantenhaventje.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Koudum is leuk om eens gezien te hebben. Het straalt nog iets typisch fries uit en is niet zo druk met vakantiegangers als vele andere friese dorpen.
www.ligplaatsinfo.nl