Vorige      

KOOG A/D ZAAN

JACHTHAVEN / LIGPLAATSEN

Koog a/d Zaan heeft geen jachthaven maar tussen de Coenbrug en Prins Willem Alexanderbrug ligt aan de westelijke oever van de Zaan een passantensteiger. Er is ruimte voor meerdere boten. U ligt tegen de oorspronkelijke bebouwing van Koog a/d Zaan vlak bij meerdere winkels. Voorzieningen lijken te ontbreken en het is mijns insziens ook niet echt een plek om de boot onbeheerd achter te laten.

Een klein stukje zuidelijker is een tankstation aan het water.

BOODSCHAPPEN

De ligplaats ligt pal tegen een Aldi-supermarkt. Ideaal om boodschappen te doen, u rijdt met de boodschappenkar zo naar de boot. Er zijn ook nog een slager en een bakker en nog wat winkels.

UIT ETEN

Net ten zuiden van de Prins Willem Alexanderbrug is een eetcafe. Dit is gelijk de enige eetgelegenheid in de omgeving. U loopt er in een paar minuten naar toe.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Koog a/d Zaan heeft een aantal authentieke panden en is leuk om eens doorheen te lopen. Achter de oude bebouwing liggen grote nieuwbouwwijken.
Het Molenmuseum is gevestigd aan de Museumlaan. Nog geen kilometer verwijderd van de ligplaats, loopt u in noordelijke richting dan vindt u het wel.

www.ligplaatsinfo.nl