Vorige      

KERKDRIEL - ZANDMEREN


Aan de dode arm van de Maas bij Kerkdriel ligt de zandafgraving "De Zandmeren" die omgebouwd is tot een groot recreatiegebied. In de plas is een schiereiland met gebroederlijk naast elkaar maar liefst vier jachthavens. Bij binnenvaart van de plas vaart u er recht tegenaan. De meest rechtse drie zijn commerciële havens, van rechts naar links: "Marina Kerdriel", "De Brink - Yachting" en "Van Gent Watersport". Het zijn alle drie goed verzorgde luxueuze havens met alle denkbare faciliteiten. Het liggeld (ca. €1,35/m) is er dan ook naar.
Geheel links bij de doorgang naar de erachtergelegen plas is de verenigingshaven van WSV de Zandmeren. Kwalitatief uiteraard iets minder maar minstens zo gezellig.
Vaart u langs de verenigingshaven door de doorgang dan kunt ook aan een strandje afmeren of voor anker gaan op de achterliggende plas. Erg rustig zal het hier op zomerse dagen niet zijn.

BOODSCHAPPEN

Het dorp Kerkdriel is op 5 min. loopafstand en heeft voldoende winkels om de voorraad bij te vullen. Bij de jachthavens is ook een watersportwinkel.

UIT ETEN

Bij de jachthavens zijn een paar eetgelegenheden. U kunt natuurlijk ook in Kerkdriel zelf een restaurant opzoeken, er is niet zo heel veel keus maar met een restaurantje als "D'n Biechtstoel" aan het Dorpsplein hoeft dat ook niet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In het Driels Museum is een permanente collectie van oude foto's, kaarten en video-opnamen van het dorpsleven van oud-Maasdriel te zien anno 1956. Er zijn ook archeologische vondsten uit het rijke verleden te bekijken.
Openingstijden:
Zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur
Maandag van 19.30 uur tot 22.00 uur
De entree is gratis, u vindt het museum aan de Teisterbandstraat 38.

EVENEMENTEN

Ieder vierde zondag in juni wordt in Kerkdriel de jaarmarkt gehouden.

Op vrijdagmiddag is er een warenmarkt met een 15-tal kramen.


www.ligplaatsinfo.nl