Vorige      

KATWIJK

De jachthaven van Katwijk ligt zo'n kilometer van het strand. Om de haven te bereiken moet u door de Sandtlaanbrug (2,50 m) welke beperkte bedieningstijden heeft, houdt u hier rekening mee. Aan de overzijde van de haven zijn passantenplaatsen met sanitair (maar geen elektra), ook hier bent u liggeld verschuldigd.
De haven beschikt over alle voorzieningen - water en elektra op de steigers - en een wasserette. Het tarief is nogal ingewikkeld maar komt neer op ca. €1,-/m. Havenkantoor: 071-4029793.


BOODSCHAPPEN

Vlak bij de haven is een winkelcentrum met o.a een supermarkt, bakker, drogist, slijterij, bloemist en boekhandel.

UIT ETEN

Bij de haven is een paviljoen met terras waar u niet alleen wat kunt drinken maar ook een hapje eten. Bent u een liefhebber van vis dan zit u goed in Katwijk, er zijn diverse leuke vistentjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Katwijk wordt veelal aangedaan door passanten die naar het strand willen. Het strand is op ca. 10 minuten lopen vanaf de haven te bereiken. Heeft u een hond bij u dan mag u alleen richting Noordwijk het strand op.

Het Katwijks Museum besteedt vooral aandacht aan de schilderkunst die rond 1900 langs de kustlijn werd bedreven en aan de geschiedenis van de visserij. Verder zijn er veel afgeleide onderwerpen van de visserij en schilderkunst in het museum te zien.
U vindt het Katwijks Museum aan de Voorstraat.

EVENEMENTEN

Toeristenmarkt
Van juli t/m augustus is er elke dinsdag van 13.00 tot 21.00 uur Toeristenmarkt in het centrum van Katwijk. Iedere week is er een ander thema, zoals Oude ambachten, Kunst, historie & cultuur, Oosterse markt en Maritiem, zee & visserij. Daarnaast staat de markt vol met kraampjes met kleding, sieraden, tassen en de nieuwste snufjes op huishoudelijk gebied.

Elke vrijdag is er weekmarkt op het marktplein, zo'n vijf minuten lopen vanaf de haven.www.ligplaatsinfo.nl