Vorige      

KAMPEN-KOGGESCHIP


Aan het Ganzendiep, zo'n 500 meter na de Ganzendiepsluis, ligt de jachthaven van WSV 't Koggeschip. De haven bestaat uit een enorm lange steiger langs de oever van het Ganzendiep. De ligging is landelijk, vanaf de boot kijkt u uit over weilanden waar de kerktoren van IJsselmuiden bovenuit prijkt. De haven wordt enthousiast gerund en staat bekend om zijn gastvrijheid.
Er is stroom en drinkwater op de steiger (tegen een kleine vergoeding), verder bezit de haven douches, toiletten en een was- en droogmachine. U kunt er diesel tanken en uw gasfles omruilen. Ook zijn er fietsen te huur.

BOODSCHAPPEN

In de nabij omgeving kunt u geen boodschappen doen, hiervoor moet u naar Kampen of eventueel IJsselmuiden. Het centrum van Kampen ligt op ca 10 minuten fietsafstand (lopend een half uur). Bij de havenmeester zijn fietsen te huur.

UIT ETEN

Om uit eten te gaan bent u aangewezen op het centrum van Kampen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Rondom Kampen bestaan diverse beschreven fietsroutes: Drontermeerroute, Fietsroutes van Hanzestad naar Hanzestad, Geschilderd Kampen route, Hanzeroute, IJsseldeltaroute, Kamperveenroute, Kolkenroute en de Mastenbroekroute. WSV Het Koggeschip is één van de knooppunten, bij de havenmeester kunt u eventueel een fiets huren en een routekaart kopen.www.ligplaatsinfo.nl