Vorige      

KAMPEN-BUITENHAVEN


De Buitenhaven is de meest centraal gelegen haven van Kampen. De haven bestaat eigenlijk uit twee havens, de "oude buitenhaven" en de "nieuwe oude buitenhaven". Tussen beide havens ligt de Koggewerf.
Meest stroomafwaarts ligt de "nieuwe oude buitenhaven". In deze haven hebben de leden van de vereniging een vaste ligplaats, maar deze is ook gewoon toegankelijk voor passanten. Elektra en water zijn beschikbaar, ook kunt u hier diesel tanken. Het sanitair is voortreffelijk met o.a. een was- en droogmachine.

Meer richting het centrum, net om de hoek van de bovenvermelde haven, is de "oude buitenhaven" gelegen, hier ligt ook de Kamper Kogge. Deze haven is een echte passantenhaven. De haven wordt verschillende malen per jaar gereserveerd voor club en verenigingstochten. Het is niet ongebruikelijk dat er 30 tot 40 dezelfde vaartuigen liggen. Ook in deze haven zijn alle faciliteiten, zoals stroom en water beschikbaar.
Havenmeester: 038-3323533.


BOODSCHAPPEN

In het centrum van Kampen zijn alle denkbare winkels te vinden. De AH ligt op zo'n 300 meter in het centrum.
Op maandagochtend is er een markt.

UIT ETEN

Kampen beschikt over een ruime hoeveelheid restaurants, loopt u door het centrum dan vindt u ze vanzelf.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Kampen heeft een leuk centrum waar het goed toeven is. Winkels en terrasjes zijn er genoeg.
Als oude Hanzestad beschikt Kampen over meer dan 500 monumenten. Qua musea zijn er het tabaksmuseum en het Frans Walkate archief waar de topografische geschiedenis van Kampen in beeld gebracht wordt. In de Schepenzaal in het Oude Raadhuis bevindt zich de meest complete oranjegalerie van Nederland.

Voor een rondwandeling door Kampen kunt u terecht bij de VVV aan de Oudestraat 151.

EVENEMENTEN

Tijdens de Kamper Uitdagen hangt er een koe aan de kerktoren. ??
Het verhaal:
In een ver verleden groeide er gras op de muren van de kerktoren. De zuinige boeren hesen een koe omhoog zodat zij het gras kon eten. Zelfs toen de koe stikte en de tong uit haar bek hing dachten de boeren nog dat ze het gras wel lekker vond.www.ligplaatsinfo.nl