Vorige      

JOURE

In Joure is een speciale passantenhaven vlak bij het centrum. Houdt u op de T-splitsing waar de bebouwde kom begint bakboord aan. De ingang is aan stuurboord na zo'n 350 meter. De ligging is fraai en rustig naast het historische park Herema State. De havenmeester is zeer vriendelijk.

U kunt er ook voor kiezen direct aan de kade te gaan liggen. Zowel rondom de passantenhaven als een stukje verder richting centrum zijn volop aanlegplaatsen.

BOODSCHAPPEN

Joure is een vrij grote plaats met ruim voldoende mogelijkheden om boodschappen te doen. Loopt u richting kerktoren (centrum) dan vindt u aan de Midstraat een AH op ca. 500 meter vanaf de passantenhaven. De Midstraat is de hoofdstraat van Joure en beschikt over een een groot winkelaanbod.

UIT ETEN

Eveneens in de Midstraat zijn diverse restaurants gevestigd. Ook aan gezellige terrasjes is geen gebrek.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Joure wordt een "vlecke" genoemd, dit houdt het midden tussen een stad en een dorp. Traditioneel wordt Joure in verband gebracht met nijverheid. Niet alleen de jachtbouw maar ook klokkenmakers, meubelmakers en koperslagers vestigden zich in Joure. Alom bekend is Douwe Egberts die in 1753, met de opening van een winkel in koffie, thee, tabak en koloniale waren de grondslag legde voor het huidige Douwe Egberts-concern.

EVENEMENTEN

In 1466 kreeg Joure marktrecht. Eerst voor een weekmarkt, later in 1492 ook voor een jaarmarkt. Dit werd de befaamde Jouster Merke, die nog steeds elke vierde donderdag van september duizenden mensen op de been brengt.


www.ligplaatsinfo.nl