Vorige      

HUIZEN

Huizen heeft drie vlak bij elkaar gelegen jachthavens (de vierde is de Aanloophaven, zie Huizen-Aanloophaven).


Jachthaven Huizen
Jachthaven Huizen is bij binnenvaart de eerste en tevens de grootste jachthaven van Huizen. Voor de ingang moet u ca. 300 m na het passeren van het havenhoofd bakboord uit. De haven is modern en beschikt over alle denkbare faciliteiten, incl. watersportwinkel en dieselpomp. Een clubhuis/restaurant ontbreekt echter.
Het tarief is voor een dergelijke haven laag te noemen; €1/m. Hierbij is douche en water en elektra inbegrepen! Tel. 035-5258622.

Jachthaven Huizer Marina B.V.
Deze haven bereikt u door de ingang van jachthaven 't Huizerhoofd voorbij te varen en daarna bakboord aan te houden. Eenmaal in de smallere geul ziet u de haven vanzelf aan bakboord.
De haven lijkt niet echt ingesteld te zijn op het ontvangen van passanten.

Gemeentelijke Jachthaven
Na passage van jachthaven 't Huizerhoofd komt u bij de gemeentelijke jachthaven, helemaal aan 't eind van het havenkanaal. Er is elektra en sanitair, het tarief is €0,85/m. Tel. 035-5281222 of 06-27308084.

Geen van de drie jachthavens ligt in een fraaie omgeving.


BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op het centrum van Huizen, daar zijn diverse supermarkten, maar ze liggen minimaal een kilometer verwijderd van de jachthavens.

UIT ETEN

Huizen beschikt over een twintigtal restaurants, het merendeel hiervan bevindt zich in het centrum. Evenals de winkels vergt dit een tippel van een dikke kilometer.
Naast Jachthaven Huizen is Tjoe Tjoe Mas gevestigd, een exclusief Chinees-Indisch restaurant, zeker geen gewone "chinees".
Bij de gemeentelijke jachthaven is een restaurant gevestigd in de oude kalkovens.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

U kunt in Huizen een bezoek brengen aan het Huizer Museum "Het Schoutenhuis", een historische museum dat de geschiedenis van Huizen in beeld brengt. Het museum ligt aan de rand van de oude vissersbuurt aande Achterbaan 82. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 - 17.00 uur.

Bij de VVV, gevestigd in het gemeentehuis, zijn diverse wandelroutes verkrijgbaar zoals de Beeldenroute die u langs de kunstwerken en monumenten van Huizen voert. Of een wandeling door het historische centrum van het Oude Dorp langs de schilderachtige huizen van de vissers. Tijdens deze wandelingen kunt u begeleid worden door een gids.

De kop van de Oude Huizer Haven wordt de komende jaren omgevormd tot een nautisch centrum in de stijl van een oud Zuiderzeedorpje. Een uniek project waarvan de werkzaamheden reeds begonnen zijn. Zie: www.nautischkwartierhuizen.nl

EVENEMENTEN

In Huizen vinden jaarlijks meerdere evenementen plaats zoals de drukbezochte, traditionele Huizerdag op de tweede vrijdag en zaterdag in september. Deze dag staat jaarlijks garant voor een gezellige braderie met tal van evenementen en optredens.

Ook leuk is de jaarlijkse Havendag in juni. In de Oude Haven kunt u dan stands bezoeken met diverse oude ambachten, er zijn toneelvoorstellingen en muziekoptredens en u kunt demonstraties van de reddingsbrigade zien.

Eind augustus is er het traditionele skûtsjesilen.

In september is er het SouthSeaJazz Festival, een evenement met bekende artiesten. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel.


www.ligplaatsinfo.nl