Vorige      

HEEG


Heeg is een levendig dorp wat veel te bieden heeft voor de passant. Zowel binnen als buiten Heeg zijn diverse ligplaatsmogelijkheden.


Passantenhaven Heegerwal
Aan het Heegermeer ligt de grote passantenhaven Heegerwal met ca. 160 ligplaatsen. De ingang bevindt zich net ten westen van de vaargeul die Heeg binnenloopt. De ligging is fraai en slechts op een paar honderd meter van het centrum van Heeg. Faciliteiten als elektra op de steigers en water zijn beschikbaar evenals goed sanitair met wasserette en er is zelfs een "warme broodjes service". Naast de haven is een recreatie-strand. Het liggeld is fors; €1,05/m + €1,15 pp. Elektra kost €1,50 - €3,00. Tel. 0515-443753.

Vaart u vanaf het Heegermeer Heeg binnen dan komt u op een splitsing. Bakboord uit gaat u richting centrum en stuurboord uit naar jachthaven Eendracht.

Jachthaven Eendracht
Nadat u vanaf het Heegermeer Heeg binnenvaart en SB uit bent gegaan volgt een bocht naar bakboord. Na ca. 300 meter ziet u aan BB-zijde de grote jachthaven Eendracht. Hoewel de jachthaven slechts een paar honderd meter van het centrum verwijderd is ligt u hier behoorlijk rustig maar ook wel een beetje ongezellig in een box.
Jachthaven Eendracht beschikt over alle faciliteiten als elektra en water op de steigers, goed sanitair met wasserette en er is zelfs een eetcafé. Het liggeld bedraagt €1,25/m incl. water en elektra. Havenmeester: 06-24404610.

Jachthaven Foekema
Gaat u vanaf het Heegermeer bakboord uit dan ziet u aan SB jachthaven Foekema. Passanten zijn welkom en u ligt vlak bij het centrum. Houdt u van bedrijvigheid dan ligt u hier goed. De jachthaven beschikt over alle faciliteiten; elektra, water, goed sanitair, wasserette, watersportwinkel etc. Tel. 0515-442226.

Kade
Vaart u jachthaven Foekema voorbij dan komt u in het centrum van Heeg waar u af kunt meren aan de kade, als er tenminste nog een plekje beschikbaar is. Faciliteiten ontbreken hier en vaak is het er erg druk met groepen die rondvaren met Valken.

BOODSCHAPPEN

Om te provianderen is Heeg uitermate geschikt, er zijn diverse winkels waaronder een supermarkt.

UIT ETEN

Wilt u buiten de deur eten dan zit u goed in Heeg. Er zijn diverse restaurantjes waarvan de meeste met terras.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echte bezienswaardigheden zijn er in Heeg niet.


www.ligplaatsinfo.nl