Vorige      

HATTEM

Klikt u hier voor een filmpje over de Hanzesteden.


De jachthaven van Hattem ontvangt jaarlijks zo'n 1400 boten, er zijn een 80-tal passantenplaatsen aan drijvende steigers. De voorzieningen zijn eenvoudig; sanitair, een watertappunt en een afvalcontainer. Het sanitair is slecht, geen toiletpapier, douche veel te heet en niet echt schoon. Wel een pré is de gratis Wifi die beschikbaar is.
Medio 2010 is de haven uitgebreid en vindt er een vernieuwingsslag plaats. In 2011 komt er een bunkerschip met uitgebreide moderne sanitaire voorzieningen.

De ligging van de haven in een kleine afgraving is landelijk, het centrum van Hattem is op loopafstand.

BOODSCHAPPEN

In Hattem zijn ruim voldoende mogelijkheden om de proviand aan te vullen. Iedere woensdagmiddag is er aan de Stadslaan een weekmarkt.

UIT ETEN

Hattem beschikt over diverse sfeervolle restaurantjes. Ook terrassen ontbreken natuurlijk niet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het oude Hanzestadje Hattem is schilderachtig en een bezoek meer dan waard. Er zijn vele monumenten bewaard gebleven, neemt u uw fototoestel mee.
In Hattem zijn drie musea gevestigd: het Anton Pieck Museum, het Voerman Museum Hattem en het Nederlands Bakkerijmuseum.

EVENEMENTEN

In de maand augustus vindt het jaarlijkse Dikke Tinne Festival plaats. Hattem gaat dan terug naar de Middeleeuwen en de Hanzetijd met muziek, theater, verhalen, ambachten en nog veel meer.
Andere evenementen zijn het Chocoladefestival, de Halve Marathon en de Langste Dag.


www.ligplaatsinfo.nl