Vorige      

HARDERWIJK - CENTRUM

In het centrum van Harderwijk liggen zowel een "gewone" jachthaven; "De haven van Harderwijk", als een passantenhaven.

De "Haven van Harderwijk" ligt naast het Dolfinarium. Het is een nette en gezellige haven met alle faciliteiten waaronder een wasserette en een dieselpomp. Het kan soms behoorlijk druk zijn maar de havenmeester doet zijn uiterste best iedereen te behagen. De ingang vindt u vanzelf door bij invaart van Harderwijk stuurboord aan te houden.


Vaart u de jachthaven voorbij dan komt u in de gemeentelijke passantenhaven, ook wel bekend als de Vissershaven. Er is plaats voor ca. 130 passanten. Het sanitair is goed, er is zelfs een wasmachine en droger. Op diverse plaatsen zijn watertappunten en elektra (€0,50 voor 2 kW). Het liggeld bedraagt €1/meter, de havenmeester komt rond 18.00 uur langs. Heeft u de havenmeester eerder nodig dan kunt u hem vinden op het havenkantoor onder het Stadhuis: 's morgens: 7.30 - 12.00 uur 's middags: 13.30 -17.00 uur.


BOODSCHAPPEN

Harderwijk beschikt over diverse supermarkten, ook op loopafstand vanaf de haven.
Elke zaterdagochtend is er weekmarkt op Klooster en de Smeepoortenbrink. Op vrijdagavond is het koopavond.

UIT ETEN

In Harderwijk zijn tientallen eetgelegenheden, keus te over dus.

BEZIENSWAARDIGHEDEN


Harderwijk is een gezellige plek om te liggen maar wie in Harderwijk komt moet natuurlijk naar het Dolfinarium. Het Dolfinarium ligt in het centrum, u wandelt er vanaf uw boot zo naar toe.

EVENEMENTEN

In Harderwijk worden met grote regelmaat evenementen georganiseerd, een greep:

Visserijdagen Harderwijk
De Stichting Visserijdag Harderwijk stelt zich als doel om het cultuurhistorisch visserijverleden van Harderwijk te laten voortleven. Tijdens de jaarlijkse Visserijdagen (traditioneel op de laatste vrijdag en zaterdag in augustus) komt de sfeer van oude tijden weer even terug in de Harderwijkse haven.

Aaltjesdagen
De Aaltjesdagen worden ieder jaar op/rondom de tweede zaterdag in juni gehouden. Er is dan een keur aan evenementen in de binnenstad.

Afslag Festival
Het Afslag Festival is een vier dagen durend evenement met muziek en kunst. Het wordt gehouden in augustus.


www.ligplaatsinfo.nl