Vorige      

HAASTRECHT

Bij de brug zijn gratis passantenplaatsen, hier kan ook water getankt worden. De brug - uit 1883 - is nog steeds in gebruik.

BOODSCHAPPEN

Binnen loopafstand zijn diverse winkels. Aan de Kleine Haven (een zijstraat van de Hoogstraat) is een C1000 gevestigd.

UIT ETEN

Haastrecht heeft een beperkt aantal restaurants waaronder een chinees. Direkt bij de brug zit restaurant de IJsselborgh.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het gemaal "De hooge boezem" is 900(!) jaar oud en nog steeds intact. U loopt de brug over, eerste weg links - de Hoogstraat - in, na 200 m bent u bij het gemaal.
Het gemaal herbergt tevens het poldermuseum. Hier is de geschiedenis van de bemaling van de polders Lopikerwaard en Krimpenerwaard te bekijken. Hoewel geen groot museum is het zeer zeker een bezoekje waard.
Het VVV kantoor is tegenover het gemaal. Zie ook gemaalhaastrecht.nl

In het museum 'Bisdom van Vliet' is te zien hoe een huis van een rijke familie er in de negentiende eeuw uit zag. De laatste bewoonster die in 1923 overleed, had in haar testament laten opnemen dat het huis een museum moest worden. Dit is dan ook gedaan en het interieur is sindsdien ongewijzigd gebleven. Er is van alles uit het leven in de negentiende eeuw te zien. Zie ook bisdomvanvliet.nl

EVENEMENTEN

Een jaarlijks terugkerend evenement is de Haastrechtse Jaarmarkt. Dit is een markt met van alles erop en eraan. Er is een braderie, rommelmarkt, kinderrommelmarkt en vaak ook nog een kermisatractie of iets dergelijks. De markt wordt de hele dag begeleid met muziek en als afsluiting is er in de avond een Prominenten Parade. De jaarmarkt is altijd in mei.


www.ligplaatsinfo.nl