Vorige      

GORREDIJK

Gorredijk is, voor lokale begrippen, een vrij grote plaats en de Opsterlandse Compagnonsvaart loopt dwars door het centrum. Bij de brug van de Rondweg is een passantenhaven(?) met sanitaire voorzieningen. Ook kunt u hier water tanken maar elektra ontbreekt.
U kunt ook een plek aan de kade in het centrum zoeken maar hier ontbreken dan wel voorzieningen.
Voor diesel kunt u terecht bij het pompstation aan de westzijde van het dorp (bij de knik in de vaart). Een jerrycan is wel benodigd.


BOODSCHAPPEN

In Gorredijk zijn ruim voldoende winkels, er is zelfs een Hema!

UIT ETEN

Aan de Hoofdstraat zijn diverse eetgelegenheden gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Aan de Hoofdstraat in Gorredijk is streekmuseum Opsterlan gevestigd. Hier krijgt u een beeld van de geschiedenis van Gorredijk en omstreken welke vooral om de turfwinning draait.

Is het al een tijd pokkeweer dan kunt u in Gorredijk uw botten en spieren heerlijk opwarmen in het uitgebreide sauna-centrum.

EVENEMENTEN

Voorzover mij bekend worden er in Gorredijk geen evenementen georganiseerd.


KLEINE TURFROUTE
De sluis in Gorredijk is één van de drie toegangspunten tot de zogenaamde Kleine Turfroute alwaar u een toegangsbewijs à €15 dient te kopen. Met het toegangsbewijs ligt u bijna overal langs de Turfroute gratis en hoeft u ook geen brug- of sluisgelden meer te betalen. Slechts in Oldeberkoop en Appelscha ligt u niet gratis. Over de Opsterlandse Compagnonsvaart liggen een tiental kleine bruggetjes die u zelf met de hand moet bedienen. Vaak zijn er scholieren te vinden bij de bruggen die dit ook wel willen doen, voor wat geld natuurlijk. Ik weet niet wat het "standaardtarief" is.
Meer informatie omtrent de Turfroute vindt u op www.turfroute.nl.


www.ligplaatsinfo.nl