Vorige      

GIETHOORN


Giethoorn heeft ruime mogelijkheden voor de passant; een passantenkade, een passantenhaven en een tweetal jachthaventjes.

Passantenkade
Ten zuiden van de kruising "Kanaal Beulakerwijde Steenwijk" met de "Cornelisgracht" is de gehele oostelijke oever van het kanaal ingericht als passantenkade. Dit een passantenkade met een lengte van meer dan een kilometer! Wilt u lopend Giethoorn bezoeken dan ligt u hier goed. Omdat het erg druk kan zijn op het kanaal ligt u hier echter niet erg rustig.

Passantenhaven
De passantenhaven Zuidercluft ligt een 250 meter ten zuiden van bovengenoemde kruising. Komend vanuit het zuiden is het de eerste ingang aan de westoever van het kanaal Beulakerwijde Steenwijk. De ingang is smal, maar daarachter ligt de kom.
Om Giethoorn te bezoeken moet u noordwaarts lopen, de Cornelisgracht oversteken en daarna het kanaal oversteken. Het is een stukje lopen maar geen onaardige wandeling.

Jachthaven Hoek
De ingang van jachthaven Hoek is de eerste ten zuiden van de kruising, aan de westoever van het kanaal. Het is een kleine maar leuke haven, de havenmeester is vriendelijk. Er is elektra en water op de steigers. Het sanitair is goed. Havenmeester: 0521-362022.

Jachthaven Vos
De ingang van jachthaven Vos is de eerste ten noorden van de kruising, aan de westoever van het kanaal. Het is de grootste haven van Giethoorn en wordt gerund door een enthousiaste havenmeester. Er is elektra en water op de steigers en het sanitair is prima. U kunt er ook fietsen huren. Havenmeester: 0521-362184.


BOODSCHAPPEN

Vlak bij de havens zijn wat winkels waar u de dagelijkse boodschappen kunt halen.


UIT ETEN

In Giethoorn zijn een tiental eetgelegenheden, buiten de deur eten is wat dat betreft dus geen probleem.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Giethoorn moet u natuurlijk een keer gezien hebben. Met uw eigen boot rondvaren gaat niet, met de bijboot wel, maar verbrandingsmotoren zijn verboden. Het handigst is het om een bootje met elektromotor te huren, dit kan op verschillende plekken.
Wees voorbereid want Giethoorn is erg toeristisch en soms ook erg druk.

EVENEMENTEN

Van de diverse evenementen die jaarlijks in Giethoorn georganiseerd worden is de gondelvaart het bekendst. Het evenement trekt zo'n 20.000 bezoekers en wordt de laatste zaterdag van augustus gehouden.

De slag op 't Wiede
De slag op 't Wiede is een zangkorenfestival op een groot drijvend podium in de Bovenwiede bij Smit's Paviljoen. Het festival wordt in 2008 op 6 sep- tember gehouden.

Voor de muziekliefhebbers zijn er ook nog:
- Rock around Giethoorn (12 & 13 juli 2008)
- Wiedepop (9 en 10 augustus 2008)
- Blues festival (15 t/m 17 augustus 2008)www.ligplaatsinfo.nl