Vorige      

GENEMUIDEN

Zoals bij vele plaatsen die vroeger aan de Zuiderzee lagen ligt de haven van Genemuiden vlak bij het centrum. De haven bestaat uit twee kommen, gescheiden door een smalle doorgang, het Sas, en is in beheer bij de gemeente.

BOODSCHAPPEN

In Genemuiden is boodschappen doen geen probleem. Er is een redelijk winkelaanbod met op een dikke honderd meter zuid van de haven een Boni supermarkt. Een paar honderd meter verder is ook nog een C1000 supermarkt. Op dinsdagmiddag is er markt eveneens vlak bij de haven.

UIT ETEN

De keus aan eetgelegenheden is beperkt maar op nog geen 200 meter zuid van de haven zijn een goed nederlands restaurant "De Biezen" (zondag en maandag gesloten), alsmede een kwalitatief goede chinees gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Genemuiden is niet onaardig om eens geweest te zijn, maar echt bruisend is het niet.

Van oorsprong is Genemuiden bekend vanwege zijn biezen matten. Nadat de biezen matten uit de mode raakten werd overgeschakeld op het vervaardigen van vaste vloerbedekking. Nog steeds komt een groot deel van de Nederlandse tapijten uit Genemuiden. De ontwikkeling en geschiedenis van het tapijt is te bekijken in het Tapijtmuseum. U vindt het Tapijtmuseum aan de Klaas Benninkstraat 2a, vlak bij de haven in zuidoostelijke richting. De openingstijden zijn beperkt, slechts op dinsdag en zaterdag van 13.30 – 16.30 uur.

Tevens is bij het Tapijtmuseum een beschrijving van "Het Buuz'npad" te krijgen, een cultuurhistorische wandeling.

EVENEMENTEN

Ieder jaar wordt er in het hoogseizoen een braderie gehouden, in 2009 op 1 juli.
Op 12 september 2009 vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats.
www.ligplaatsinfo.nl