Vorige      

GELDERMALSEN

Tot 2010 was Geldermalsen noodgedwongen het eindpunt van uw vaartocht over de Linge vanwege de stuw net boven Geldermalsen waardoor doorvaren alleen voor kano's was weggelegd.
Medio 2010 is het zijriviertje de Korne uitgebaggerd waardoor het voor niet al te grote en diepstekende boten mogelijk moet zijn door te varen naar Buren alwaar een dagsteiger gerealiseerd is. De precieze situatie is mij nog niet bekend (is de stuw weggehaald?), zodra ik het uitgezocht heb zal ik het vermelden.


Het haventje van Geldermalsen is in beheer bij WV Achter 't Veer en beschikt over ca. 100 ligplaatsen. De jachthaven is niet geschikt voor grote boten, met een meter of 10 houdt het wel op. De maximale diepgang in de haven bedraagt ca. 1,30 meter.


Het passantenhaventje net voorbij de jachthaven is niet meer. De steigers zijn hier verwijderd waardoor aanleggen niet meer mogelijk is.

Het treinstation is op loopafstand. Bij de havenmeester kunt u fietsen huren, bijvoorbeeld om naar de Heerlijkheid landgoed De Mariënwaerdt te gaan, deze is op fietsafstand (Zie voor een beschrijving Beesd).


BOODSCHAPPEN

Geldermalsen heeft ruim voldoende mogelijkheden voor de noodzakelijke en ook minder noodzakelijke boodschappen. De winkels liggen vlak naast de haven.

UIT ETEN

Veel restaurants zijn er in Geldermalsen niet te vinden. Er is wel een (goede) Griek en een Chinees.BEZIENSWAARDIGHEDEN

Geldermalsen is een beetje een kleurloos dorp, voor de bezienswaardigheden hoeft u er niet naar toe te gaan. In het voorjaar kunt u mooie fietstochten maken, u bent hier immers in het centrum van de Betuwe en de bloesem blijft een geweldig gezicht.www.ligplaatsinfo.nl