Vorige      

ENSCHEDE


Daar waar het Twentekanaal ophoudt te bestaan ligt het jachthaventje van Enschede en een stukje verder nog een passantensteiger. (Houdt u op de T-splitsing het linker vaarwater aan). De ligging is ongezellig in een industrieterrein, voor de fraaie omgeving hoeft u er niet heen te gaan.
Het haventje wordt gerund door de Enschedese Watersport Vereniging. Wat er voor faciliteiten zijn weet ik niet.
Aan de passantensteiger ontbreken voorzieningen en is uw boot voor eenieder toegankelijk. Niet erg handig met het centrum op bijna 2 kilometer afstand.


BOODSCHAPPEN

Zowel een AH als een Super de Boer zijn gevestigd op een kilometertje lopen vanaf de haven.
In het stadscentrum van Enschede op het H.J. van Heekplein, vindt twee keer per week een warenmarkt plaats. Op dinsdag en zaterdag van 8.00 -17.00 uur. Tevens is er van maandag t/m zaterdag een dagmarkt.


UIT ETEN

Naast de passantensteiger is een cafetaria. Voor een echt restaurant loopt of fietst u richting centrum. Na ca. 1,5 kilometer komt u bij het eerste restaurant. Hoe verder u gaat hoe groter de restaurantdichtheid wordt. In het centrum van Enschede zijn restaurants in overvloed.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het centrum van Enschede is, een studentenstad waardig, uiteraard gezellig. De nieuwe Roombeekwijk na de vuurwerkramp en het nieuwe muziekkwartier zijn bezienswaardig.
In Enschede zijn diverse musea waarvan het museum Jannink waarschijnlijk het meest bekend is. Het museum laat het verhaal van vierhonderd jaar wonen en werken in Twente zien. Diverse huiskamers uit de opeenvolgende perioden laten zien hoe de woon- en werkomstandigheden met de tijd verbeterden. Ook zijn er diverse uit de textielindustie afkomstige machines te bewonderen.

Bij de VVV aan het Stationsplein zijn diverse stadswandelingen en informatie over andere bezienswaardigheden te verkrijgen.


www.ligplaatsinfo.nl