Vorige      

DORDRECHT

In Dordrecht heeft u een ruime keus aan jachthavens. Het best ligt u in de Nieuwe Haven (Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging) of in het Maartensgat (WV Maartensgat). De jachthavens in de Wijnhaven staan minder goed bekend, o.a. door de golfslag in de haven.
De invaart van de Nieuwe Haven is mogelijk onduidelijk. U vaart naar de brug en daar is aan stuurboord een drukknop. Daar drukt u op en even later gaat de brug open. (Tussen de middag werkt dit niet want dan heeft de brugwachter pauze). Eenmaal door de brug is de meldsteiger aan stuurboord. De havenmeester/brugwachter is voor alle bruggen te bereiken via kanaal 74.

Het sanitair in de Nieuwe Haven is goed.
Ook de jachthaven WV Maartensgat beschikt over een clubgebouw en sanitair.


BOODSCHAPPEN

Beide havens liggen nagenoeg in het centrum van Dordrecht, boodschappen doen is zodoende geen enkel probleem.

UIT ETEN

Mogelijkheden te over om uit eten te gaan in Dordrecht. Direct naast de havens zijn al diverse restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Dordrecht is bijna duizend jaar geleden ontstaan aan het veenriviertje de Thuredrith en kreeg als eerste stad in Holland in 1220 stadsrechten.
In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied.

Het aantal bezienswaardigheden in Dordrecht is groot. Bij de VVV zijn vele routes voor stadswandelingen te verkrijgen. De VVV vindt u aan de Spuiboulevard 99.

EVENEMENTEN

De kans dat er een evenement gaande is in Dordrecht terwijl u daar aanmeert is groot. Voor een overzicht kunt u terecht bij de VVV of via hun website op www.vvvdordrecht.nl

Vermeldenswaardig is het evenement "Dordt in stoom". In 2010 wordt het alweer voor de 14e maal georganiseerd en wel op 28 tm 30 mei. De toegang is gratis en er worden zo'n 250.000 bezoekers verwacht.
Het gigantische evenement wordt gehouden op twee verschillende lokaties in de stad. Met een kaartje voor "Het Stoomrondje Dordt" heeft u toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie waaronder de stoomtrein en historische bussen. Het kaartje geeft tevens toegang tot de modelbouwshow en de bezichtiging van diverse schepen en rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is verkrijgbaar bij alle vertrekpunten en u kunt opstappen waar u wilt. Reken wel op minstens drie uur om alles een beetje te kunnen bekijken!www.ligplaatsinfo.nl