Vorige      

DINTELSAS

Bij Dintelsas zijn 3 jachthavens. Komend vanaf het Volkerak - na de sluis - direct aan SB de jachthaven van WSV de Dintel en eveneens aan SB maar een stukje verderop de jachthaven Waterkant. Aan de overzijde, aan BB, ligt het jachtcentrum Dintelmond.

De haven van WSV De Dintel staat bekend om zijn gastvrijheid (vriendelijke havenmeester) en lage liggeld. Alle voorzieningen zijn aanwezig, het sanitair is eenvoudig maar netjes. Het liggeld bedraagt iets meer dan €0,50/m. Tel. 0167-523895.

Bij jachtcentrum Dintelmond zijn uitgebreide faciliteiten aanwezig, niet alleen elektra en water maar er is o.a ook een watersportwinkel, prima sanitair en gratis leenfietsen. Wel ligt de haven ongezellig in een industriegebied en is er niet altijd een havenmeester aanwezig. Tel. 0167-522894.

Jachthaven Waterkant B.V. Jachthaven Waterkant beschikt over een speciale passantensteiger (lengtesteiger) en heeft een mooi, nieuw en modern sanitairgebouw (gratis). Voor passanten zijn gratis fietsen beschikbaar, handig om de omgeving te verkennen of om naar het dorp te fietsen. De havenmeester is zeer vriendelijk, tel. 0167-522553. Deze haven wordt alom geroemd vanwege de faciliteiten en gastvrijheid.


Aan de monding van de Dintel ligt een groot bunkerstation waar u heel goedkoop kunt tanken, pinnen gaat echter niet. Er is daar tevens een winkel met allerlei watersportartikelen en wat beperkte levensmiddelen. Zij hebben ook een groot gasdepot.

BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op het dorp Dinteloord, zo'n anderhalf tot twee kilometer van de jachthavens. Ligt u bij jachthaven Waterkant of jachtcentrum Dintelmond dan kunt u gebruik maken van de gratis fietsen. Dinteloord heeft een leuk en gevarieerd winkelaanbod en er is natuurlijk een supermarkt (AH) alsmede een Action.

UIT ETEN

Bij jachthaven Waterkant is een gezellig eetcafé "Overstag" met drijvend terras, het eten is er prima en het is er dan ook vaak gezellig druk. Bij jachtcentrum Dintelmond is ook een restaurant gevestigd.
Eetcafé Overstag
In het dorp Dinteloord zijn diverse restaurants, waaronder een als goed bekend staande Chinees.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij de jachthavens van Dintelsas zijn geen bezienswaardigheden.www.ligplaatsinfo.nl