Vorige      

DEVENTER


Deventer heeft geen jachthaven nabij het centrum. De enige mogelijkheid is de jachthaven van ZMV Deventer in de zandafgraving bij km 947,5. Direkt bij binnenkomst ziet u de jachthaven aan de linkerzijde. U mag bij binnenvaart zelf een vrije (groene) box uitzoeken.
Wat de voorzieningen zijn is mij niet bekend maar er is in ieder geval sanitair aanwezig. Tel.nr. 0570-619635 / VHF 10 (77).

(Aan het eind van het gat ligt de jachthaven van RV&ZV Daventria maar deze is niet ingericht op het ontvangen van passanten).

In plaats van in de jachthaven te gaan liggen kunt ook afmeren aan een strandje (zuidwestoever) en overnachten. Ook ankeren wordt veelvuldig gedaan. Het water is redelijk schoon maar de strandjes zijn niet echt super. Een vuilniszak wordt bij de haven niet geaccepteerd als u voor anker overnacht.....


BOODSCHAPPEN

Een AH en C1000 vindt u op een kleine kilometer van de jachthaven in de nieuwbouw.


UIT ETEN

Als u in de haven ligt kunt u in het clubschip terecht voor een bescheiden maaltijd. Het centrum van Deventer heeft natuurlijk mogelijkheden te over om te eten maar het is een dikke 2 kilometer verwijderd van de haven.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De oude binnenstad van Deventer is een lust voor het oog. Het oude stratenpatroon is nog geheel intact en de laatste jaren zijn veel historische gebouwen gerestaureerd. De wijk Bergkwartier is waar u moet zijn.
Ook de Grote of Lebuïnus kerk of het historische stadhuiscomplex zijn een bezoek waard.

Daarnaast zijn er nog de musea: het Historisch Museum Deventer en het bekende Speelgoedmuseum Deventer.

Bij de VVV kunt u er alles over te weten komen (vvvdeventer.nl). De VVV zit op de Brink 56 (de Waag).

Uiteraard biedt Deventer verder alles wat u van een grote stad kunt verwachten.

EVENEMENTEN

Deventer is marktstad van oudsher.
De algemene warenmarkten zijn op:
Vrijdag van 8.00 - 13.00 uur en zaterdag van 9.00 - 17.00 uur op de Brink.

Boekenmarkt
Beroemd is de Boekenmarkt van Deventer. Jaarlijks op de eerste zondag in augustus vormen meer dan 850 boekenkramen ruim 6 kilometer markt. Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland komen dan naar Deventer.
Door het groot aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Nederland en zelfs van Europa.


www.ligplaatsinfo.nl