Vorige      

DEN OEVER


Den Oever is een soort drielandenpunt voor de toervaarder; binnenwater, ruim water en zout water. Direct aan het IJsselmeer ligt de jachthaven "Marina Den Oever". De marina is een grote jachthaven en typisch een IJsselmeerhaven. Het is groot en er liggen overwegend zeilboten. De marina/jachthaven ligt een stukje buiten Den Oever waardoor u er niet erg gezellig ligt. Qua faciliteiten is alles aanwezig, uiteraard elektra en water op de steigers en goed sanitair maar ook een watersportwinkel en mogelijkheden voor reparaties en onderhoud. U kunt er ook diesel tanken. Het tarief is fors: €1,50/m + €0,60 pppd toeristenbelasting. Tel. 0227-511789.

BOODSCHAPPEN

Den Oever is kleiner dan de bekendheid misschien doet vermoeden. In de bebouwde kom is een supermarkt gevestigd maar daar houdt het winkelbestand dan ook wel zo'n beetje mee op. Houdt u er rekening mee dat het vanaf de jachthaven al gauw een tripje van 2 kilometer is naar de supermarkt.

UIT ETEN

Bij de jachthaven is het restaurant De Dikke Bries gevestigd waar u goed kunt eten. In Den Oever zelf zijn ook nog enkele eetgelegenheden waaronder een pizzeria en een chinees maar verwacht hier geen culinaire hoogstandjes. Ook moet u er wel een wandeling van 2 kilometer voor over hebben.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Den Oever is leuk om eens gezien te hebben. De bedrijvigheid in de vissershaven en rondom de sluis maar ook de frisse lucht vanaf het Wad is de moeite waard om eens op te snuiven.


www.ligplaatsinfo.nl