Vorige      

DEN HELDER

In Den Helder zijn vele jachthavens en plekken waar u als passant terecht kunt. Een greep:1. WSV Onrust
De jachthaven van WSV Onrust ligt aan de zuidkant van Den Helder. Vanaf het Noordhollandsch Kanaal gaat u BB uit door de Burgemeester Visserbrug. Direct na de brug aan SB ligt de jachthaven. De passantenplaatsen zijn aan een langssteiger in het Helders Kanaal, een soort gracht.


U ligt er mooi ware het niet dat de bomen waar u onder ligt nogal wat kleverig spul laten vallen. Er is elektra en water aanwezig alsmede een clubhuis met sanitair. Havenmeester: 06-13733650.
De haven ligt een behoorlijk eind vanaf het centrum, zo'n 1,5 kilometer.


2. Jachthavens Koopvaarders Binnenhaven
Aan de Koopvaarders Binnenhaven liggen een hele rits relatief kleine jachthavens.
De jachthaven van WSOV Breewijd is de meest zuidelijke van deze en zodoende de eerste die u tegenkomt als u vanaf het Noordshollandsch Kanaal komt. De havenmeester is vriendelijk, er is elektra en water op de steigers en het sanitair is prima. 's Avonds gaat het hek op slot zodat u met een gerust hart uw boot kunt achterlaten om Den Helder te bekijken. Nadeel is wel dat u ongeveer een kilometer bij het centrum vandaan ligt maar dat geldt voor alle jachthavens hier.
Eveneens aan de Koopvaarders Binnenhaven liggen de jachthavens van de "Marine WV", "Panta Rhei ARZV", "Koninklijke Marine Jachtclub" (1 v.d. 2) en jachthaven "HWN".
Aan de zuidwest-oever zijn vrije ligplaatsen.

3. Passantenhaven Willemsoord
De nieuwe passantenhaven van Den Helder ligt in het "Natte Dok" van de Oude Rijkswerf Willemsoord. De haven is voornamelijk gericht op zeegaande jachten maar via de Koopvaarders Binnenhaven kunt u ook vanaf het Noordhollandsch Kanaal eenvoudig bij de passantenhaven komen.
De jachthaven ligt dicht bij het centrum en is van alle gemakken voorzien. Uiteraard elektra en water op de brede steigers maar ook uitgebreid fraai sanitair met een grote wasserette. Het liggeld bedraagt €1,65/m incl. elektra en water. Diesel tanken kan ook, daarvoor dient u even met de havenmeester te bellen zodat hij naar het pompstation komt, tel. 0223-616100.
Rondom de jachthaven is van alles te doen en te beleven. Wilt u dicht bij de bedrijvigheid liggen dan zit u hier goed. Zie de uitgebreide website www.willemsoordbv.nl voor een impressie van de mogelijkheden.

4. Jachthaven Koninklijke Marine Jachtclub (KMJC)
Deze jachthaven is een echte "zeehaven" en wordt dan ook voornamelijk bezocht door zeegaande zeiljachten. De haven ligt aan de noordkant van Den Helder op het schiereiland Harssens. U ligt er een behoorlijk stukje buiten het centrum van Den Helder en er is niet veel te beleven. Wel zijn alle faciliteiten aanwezig en kunt u in het clubhuis van de alom bekende nasi- of bamihap genieten. Havenmeester: Tel.: 0223-652645.


BOODSCHAPPEN

Het winkelaanbod in Den Helder is groot, er zijn niet alleen diverse supermarkten maar ook allerlei andere winkels zoals een V&D, C&A, Hema etc. Vrijwel alles is wel te verkrijgen.

UIT ETEN

In Den Helder zijn restaurants in overvloed, niet alleen in het centrum maar ook op de voormalige Rijkswerf Willemsoord zijn diverse eetgelegenheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het is geen probleem om u in Den Helder een aantal dagen te vermaken. Op de voormalige werf Willemsoord is een complex gerealiseerd met voor ieder wat wils: musea, gezellige eet- en drinkgelegenheden, een kinderspeelparadijs, bioscoop, familievermaakcentrum, overdekte ijsbaan, bowling, museale schepen, kunst, cultuur, sportgelegenheden, zakelijke dienstverlening en meer.
Een belangrijk onderdeel van het Willemsoordcomplex is de museumhaven. Deze is gesitueerd in de wateren die het werfcomplex aan de west-, zuid- en oostkant omringen. Museumhaven Willemsoord biedt ligplaats aan ruim dertig nautische monumenten. Hieronder bevinden zich slepers, tjalken, botters, lemsteraken, reddingboten, sloepen en andersoortige vaartuigen.

EVENEMENTEN

Den Helder is een levendige stad waar met grote regelmaat evenementen georganiseerd worden. Voor een volledig overzicht per maand kijkt u op www.willemsoordbv.nl, hieronder enkele bekende evenementen:

Historisch Weekend Den Helder
Op 26 en 27 juni 2010 staat Den Helder voor de 14e keer in het teken van het Historisch Weekend. Werf Willemsoord is het verzamelpunt van honderden antieke en nostalgische voertuigen en tientallen klassieke schepen. Dit evenement wordt jaarlijks door meer dan 30.000 mensen bezocht.

Avondbraderie op Willemsoord
Op 14 juli en 4 augustus 2010 wordt op het binnenterrein van werf Willemsoord een avondbraderie georganiseerd. Het is een gezellige braderie met een gevarieerd aanbod van diverse kramen, de toegang is gratis.

Visserijdagen Den Helder
Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2010 worden de Helderse Visserijdagen als nooit tevoren gevierd op de voormalige Rijkswerf Willemsoord. Er is een Nautische Markt, een palingrookwedstrijd, vele oude ambachten, straattheater, shantykoren en nog veel meer. Kijkt u voor het volledige programma op www.visserijdagendenhelder.nl.
www.ligplaatsinfo.nl