Vorige      

DELFZIJL

Delfzijl heeft zowel een binnenhaven (zoet) als een buitenhaven (zout).

De buitenhaven Neptunus is het domein van zeilvereniging Neptunus. Het is een grote jachthaven met faciliteiten als water en elektra op de steigers. Er is een clubhuis en het sanitair met wasmachine en droger is in orde. U kunt er ook diesel tanken. Het liggeld bedraagt €1/m excl. toeristenbelasting a €0,50/pp. De havenmeester is aanwezig van 08.00 - 11.00 uur en 17.00 - 20.00 uur. U kunt hem bereiken via: 06-12386446.

De binnenhaven 't Dok wordt gerund door motorbootvereniging Abel Tasman. Ook dit is een relatief grote haven met alle faciliteiten. Uiteraard stroom en elektra op de steigers en het sanitair is keurig. Er is een gezellig clubhuis en de havenmeester is vriendelijk en behulpzaam. Tel. 0596 - 616560 VHF31.

De websites van beide jachthavens zijn te bereiken via www.kzrvneptunus.nlBOODSCHAPPEN

Delfzijl is een grote stad met diverse supermarkten. Vanaf beide jachthavens is er wel één op loopafstand te vinden. Ook aan allerlei andere winkels is er in Delfzijl geen gebrek.

UIT ETEN

Delfzijl biedt geen overweldigende keus aan restaurants maar voor alle smaken valt er uiteindelijk wel iets te vinden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het Muzeeaquarium is mijns insziens een bezoekje meer dan waard. U vindt er o.a. een nagebouwde druipsteengrot en een hunebed maar ook een grote collectie schepen van over de gehele wereld. Daarnaast geeft het museum een beeld van de maritieme historie van Delfzijl en last but not least van de onderwaterwereld van de Wadden. Het Muzeeaquarium is gevestigd aan de Zeebadweg 7a, loopt u richting zee dan vindt u het wel.

EVENEMENTEN

De jaarlijkse Pinksterfeesten in Delfzijl is een zeer groot evenement wat al met al een week duurt. Het programma is te uitgebreid om hier te vermelden. Neemt u een kijkje op www.pinksterfeesten.info voor alle ins en outs.Na jaren van afwezigheid wordt in 2009 weer het evenement Delfsail gehouden. Het vindt plaats van 22 tm 26 augustus 2009. De laatste keer, in 2003, zijn er 950.000 bezoekers op af gekomen! Alles draait om tallships van over de gehele wereld. Voor het gehele programma verwijs ik u naar www.delfsail.nl.


www.ligplaatsinfo.nl