Vorige      

DE RIJP

Bij het dorpje De Rijp kunt u kiezen tussen twee jachthavens; Jachthaven De Meermolen en de passantenhaven WV Eilandspolder.


Jachthaven De Meermolen
Jachthaven De Meermolen ligt aan de oever van de Beemsterringvaart net ten noorden van de brug. U ligt er landelijk en op een steenworp afstand van het dorp. Elektra en water op de steigers, het sanitair bestaat uit een omgebouwde schaftwagen maar het is goed te doen.


Passantenhaven WV Eilandspolder
De ingang van de passantenhaven Eilandspolder ligt ca. 300 meter ten zuiden van de brug. U komt in een box te liggen en de omgeving is minder fraai dan bij De Meermolen. De voorzieningen zijn vergelijkbaar met die van De Meermolen; elektra en water op de steigers en er is er een sanitairgebouwtje. Wel ligt u hier iets dichter bij het dorpscentrum.

BOODSCHAPPEN

In De Rijp is een supermarkt op loopafstand van beide jachthavens.

UIT ETEN

In een toeristisch dorp als De Rijp zijn eetgelegenheden in ruime mate aanwezig.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

De Rijp is een pittoresk dorp wat nog steeds de sfeer van een paar eeuwen terug uitstraalt. Er zijn ca. 120 gerestaureerde Rijksmonumenten en 27 Gemeentelijke monumenten, waaronder een groot aantal huizen. Het dorp is tot 'beschermd dorpsgezicht' verklaard.
Bij de plaatselijke VVV kunt u een geïllustreerde brochure verkrijgen met een rondwandeling door het oude centrum, de wandeling duurt ongeveer 1 uur.

De Rijp is de geboorteplaats van Leeghwater maar zijn geboortehuis bestaat niet meer.
Het Raadhuis met De Waag - door Leeghwater ontworpen - kunt u uitsluitend onder leiding van een gids bezoeken.
Museum In 't Houten Huis, (Tuingracht 13) geeft een goed beeld van het rijke en historische verleden van het Schermereiland.
Tevens zijn de NH kerk uit 1655 en museum Jan Boon het bezichtigen waard.

De Rijp is een ideaal startpunt om het achterliggende natuurgebied De Eilandspolder per bijboot of gehuurde kano o.i.d. te verkennen.
Zie ook de website van de VVV voor meer informatie: http://www.vvvgraftderijp.nlwww.ligplaatsinfo.nl